News

Komentari 0

Zahvaljujući forenzičarima otkriven lopov iz 2015. godine

Zahvaljujući forenzičarima otkriven lopov iz 2015. godine

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ otkriven je 23-godišnji počinitelj teške kradje iz 2015. godine

Riječka policija  dovršila je višegodišnje kriminalističko istraživanje vezano za počinjenje teške krađe 2015. godine na području Kostrene, te kazneno prijavila 23-godišnjaka.

Riječ je o istraživanju koje je provedeno u suradnji s Centrom za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ iz Zagreba kojim je uz pomoć bioloških i kontaktnih vještačenja otkriven počinitelj navedenog kaznenog djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 23-godišnjak, tada s nepunih 18-godina, 12. kolovoza 2015. godine provalio u obiteljsku kuću na području Kostrene, u vlasništvu 79-godišnjaka, pri tome oštetivši razne dijelove kuće. Time je vlasniku u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi počinio materijalnu štetu u vrijednosti više tisuća kuna.

Osim toga, istraživanjem je utvrđeno da je istovrsno kazneno djelo počinio i prošle 2020. godine u ožujku na području nadležnosti druge policijske uprave koja je za njime raspisala potragu. Osumnjičenik je 7. lipnja uhićen na području PU vukovarsko-srijemske.

Zbog osnova sumnje u počinjenje teške krađe u pokušaju, završetkom kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku. 

Najčitaniji članci