Obavijesti

News

Komentari 0

Zakuhalo se u HAC-u: ‘Radnik nije krao, već je mijenjao eure’

Zakuhalo  se u HAC-u: ‘Radnik nije krao, već je mijenjao eure’
2

Radnik kojega je uprava prozvala za 197 prekršaja na naplatnim kućicama samo je vraćao eure i nije krao, tvrdi Mijat Stanić, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata

VIDEO

Od danas ćemo dati naputak svim blagajnicima da više ne vraćaju ostatak od naplate cestarine u eurima, nego samo u kunama. Već za Božić će se stvoriti kolone.

Kaže to Mijat Stanić, čelnik Nezavisnog cestarskog sindikata. Odgovor je to na prozivke uprave o 60 blagajnika kojima su nađene nepravilnosti u radu.

Među njima iskače blagajnik koji je imao čak 197 nepravilnosti, ali nije imao sankcija i još radi. Sindikat je provjerio o čemu je riječ, kao i u primjeru da je vozač platio s 3000 eura, a blagajnik mu nazad vratio više od 22.000 kuna. Za blagajnika sa 197 prekršaja, kažu, uopće nije riječ o krađi novca. Stranci često traže da, kad plaćaju eurima, i ostatak dobiju u toj valuti. Blagajnik je kucao račun u kunama koji nije mogao poništiti. Kako bi sve pokrio, druge račune je izdavao u eurima. I to je 197 “sumnjivih transakcija”.

- To je uobičajeno jer mnogi ne žele prihvatiti kune. Spremni su se svađati. Iako pravilnik kaže da ostatak treba vraćati u kunama, naputak uprave je bio da im se izađe u susret da se ne stvaraju gužve. Cijelo ljeto je tako funkcioniralo, a sad ispada da su to prekršaji - kaže Stanić.

I u slučaju 3000 eura ispalo je da je riječ o pogrešci te da nije bilo nikakvog manjka, kažu u sindikatu. Stanić kaže kako se oni u Radničkom vijeću ne protive otkazima radnicima za koje se utvrdi da su krali te da su već ranije dali suglasnost na otkaze.

- Ali ovo nisu ti slučajevi - objašnjava Mijat Stanić.      

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...