Obavijesti

News

Komentari 80

'Žalac je trebala dati ostavku, o tome se ne treba diskutirati'

'Žalac je trebala dati ostavku, o tome se ne treba diskutirati'
1

Član stranke Pametno Ivica Puljak gostovao je danas u emisiji 'Nedjeljom u dva'. Govorio je o Bogu, svemiru, znanosti i predstojećim europarlementarnim izborima ali i pregovorima sa Dalijom Orešković..

VIDEO

Na početku emisije 'Nedjeljom u dva' Ivica Puljak govorio je o Bogu, svemiru, religiji. Puljak kaže da su to teme koje jako zanimaju ljude i smatra da treba odvojiti intelektualnu od vrijednosne diskusije. 

- Treba biti jako pažljiv. Možete se ne slagati u intelektualnoj diskusiji "tko je stvorio svemir", a možete se slagati u vrijednosnom dimenzijama, rekao je. 

Odlučio je da više neće biti vjernik nego nevjernik. Svirao je u crkvi i bio duboki vjernik, a odluku nije donio jednog dana. 

Dan danas mu je drago otići u crkvu te mu je većina prijatelj iz tog vremena. 

Kada se počeo baviti znanošću, oko 25 godine, znanstvene ideje nije mogao primijeniti na religijske i to mu je bilo neodrživo. Dodao je da nekoliko godina trajao taj period, a u sebi je zadržao temeljne kršćanske vrijednosti. 

- Nisam mogao pomiriti znanost i religiju - istaknuo je Puljak

'Otvoreni smo za suradnju sa Orešković'

Pregovori s Dalijom Orešković, rekao je, za sada nisu rezultirali dogovorom. To pak ne znači da se neće realizirati u budućnosti.

- S njom smo razgovarali mnogo puta, skoro oko svega smo se složili, otvoreni smo su za suradnju

Osvrnuo se na događaje oko mise na Bleiburgu. Puljak smatra da je austrijska katolička crkva postupila ispravno i da bi se naša crkva trebala ugledati u njemačku ili austrijsku vezano za mnoge teme, poput financiranja crkve. 

- Crkva je moderna, ljudi ju traže i žele i to je uredu, ali nije u redu da ju financiramo iz javnih sredstava, rekao je. 

'Djeca mi idu na vjeronauk, ali on je primjereniji crkvi a ne školi'

Zalažu se za sekularnu državu, crkva ne bi trebala biti bliska Vladi već narodu, vjeronauk je primjereniji crkvama nego školama. Ipak, njegova djeca idu na vjeronauk jer je to njihova slobodna volja, a kasnije će odlučiti žele li nastaviti. Dolaze iz vjerničkih obitelji i žele ih odgajati u skladu s obiteljskim vrijednostima. 

Komentirao je prometnu nesreću u kojoj je sudjelovala ministrica Gabrijela Žalac, a u kojoj nije imala važeću vozačku dozvolu, smatra da je trebala dati neopozivu ostavku i o tome se ne treba puno diskutirati.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava