Obavijesti

News

Komentari 38

Žalba stigla na sud: Sanader ovaj tjedan izlazi na slobodu?

Žalba stigla na sud: Sanader ovaj tjedan izlazi na slobodu?
1

Kako doznajemo s Vrhovnog suda, odluka o USKOK-ovoj žalbi će, ne ulazeći u njezin sadržaj, s Vrhovnog suda biti proslijeđena Županijskom sudu ovaj tjedan

VIDEO

Žalba Uskoka na rješenje Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu kojim je Ivi Sanaderu odobrena jamčevina u iznosu od 12,4 milijuna kuna u nekretninama kako bi se branio sa slobode stigla je u ponedjeljak na Vrhovni sud. 

Spis je potom otišao u DORH na tzv. razgledanje, a kada se vrati na sud dodijelit će se referentu u rad. On će ga potom pripremiti i iznijeti pred vijeće Vrhovnog suda koje će razmotriti žalbu Uskoka. 

Kako doznajemo s Vrhovnog suda odluka će, ne ulazeći u njezin sadržaj, s Vrhovnog suda biti proslijeđena Županijskom sudu ovaj tjedan. 

Odbije li Vrhovni sud Uskokovu žalbu potrebno je provesti uknjižbu nekretnina. Potom bivši premijer mora obećati da neće bježati i tek nakon toga bi izašao iz istražnog zatvora.

U utorak pripremno ročište u slučaju HEP-Dioki...

Sanader bi se u utorak trebao pojaviti na Županijskom sudu u Zagrebu na pripremnom ročištu u slučaju HEP-Dioki. Sanadera u ovom postupku terete da je 2008. s Robertom Ježićem poticao tadašnjeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka da Ježićevim tvrtkama isplati pozajmicu od 15 milijuna kuna i da im prodaje struju ispod tržišne cijene te da je HEP time oštećen za 3,8 milijuna kuna. Suđenje do sada nije počelo zbog bolesti Roberta Ježića i Ivana Mravka. 

...a u srijedu ročište za suđenje za Hypo i Ina-MOL 

Već u srijedu bivši premijer bi trebao ponovno na sud. Ovoga puta na pripremno ročište za ponovno suđenje u predmetima Hypo i Ina-MOL u kojime je pravomoćno bio osuđen na 8,5 godina zatvora no presudu je srušio Ustavni sud i vratio je na ponovno suđenje. Obrana je uspjela ishoditi da Sanaderu ponovno ne sudi sudac Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pa je predmet u rad dobio sudac Zdravko Majerović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario
POKUŠALI JE REANIMIRATI

Starija žena umrla u Makarskoj. Pozlilo joj nakon što ju je mladić gurnuo, a njenog psa udario

Oko 10.20 sati dobili su dojavu starije žene koja je rekla da ju je muškarac odgurnuo na ulici, nakon čega je pala, a njenog psa je udario nogom. Ubrzo joj je pozlilo te je preminula nakon reanimacije
Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina
JE LI SLOŽIO KRIŽALJKU?

Nova opcija za Plenkovića: S Vučemilović, Zurovcem i DP-om ima većinu bez SDSS-a i manjina

Kako saznajemo, Vesna Vučemilović je i prije odluke predsjedništva Suverenista da ne idu s HDZ-om, dala potporu koaliciji HDZ-a i DP-a. Zurovec također ima drugačiji stav od svoje stranke i nije protiv HDZ-a.