News

Komentari 23

Žalio se šefici Hitne pomoći zbog nepravilnosti pa dobio opomenu pred otkaz...

Žalio se šefici Hitne pomoći zbog nepravilnosti pa dobio opomenu pred otkaz...

Petrušić zadnjih pola godine upozorava na razne probleme vezane za Hitnu medicinu od upitne ispravnosti kola hitne pomoći gdje su djelatnici nakon toga slali fotografije u kakvim kolima prevoze pacijente

Djelatniku Zavoda za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije Tomislavu Petrušiću, ravnateljica zavoda zaprijetila je otkazom jer je otvoreno upozorio na određene nepravilnosti. Posebno se osvrnuo na raspored njezinog zamjenika.

- Znate, kad obični šljaker ide na fizikalne terapije onda uzme bolovanje, a ne 15 noćnih smjena. Za Vašu informaciju Vaš zamjenik je u 6.,7. i u 8. mjesecu ove godine iskoristio 27 dana godišnjeg odmora. Od toga 13 dana starog i 14 dana novog. U isto to vrijeme mi, obični smrtnici, za vrijeme ljeta smijemo iskoristi samo 10 dana, a osoba koja koristi stari godišnji u 6. mjesecu nikada ne uzima novi u 7. i u 8. mjesecu. To vam se zove kolegijalnost gospodo! - napisao je između ostalog u pismu upućeno ravnateljici Zlati Ileković, a primjedbe za 'namještanje' rasporeda u svrhu pogodovanja pojedincima odnosile su se na zamjenika ravnateljice Vibora Delića.

Pismo je obavio na Facebook stranici Hitna uživo 194.

Petrušić zadnjih pola godine upozorava na razne probleme vezane za Hitnu medicinu od upitne ispravnosti kola hitne pomoći gdje su djelatnici nakon toga slali fotografije u kakvim kolima prevoze pacijente do problema ne postojanja hitne helikopterske službe, ali i svih prava koje desetljećima zagovaraju djelatnici.

Na njegovo pismo prvo se očitovao prozvani liječnik.

Prozvani doktor odgovorio

- Što se tiče rasporeda za ovaj mjesec napravljen je tako i zbog mog zdravstvenog stanja, redovna fizikalna terapija s čim su kolege upoznate. Što se tiče praznika nisam uzeo niti jedan ovo ljeto, a neću niti za novogodišnje blagdane. Nitko od kolega nije se bunio, a što se tiče mladih kolega bilo bi svrsishodnije da svoju energiju usmjere na zbrinjavanje pacijenata jer još mnogo toga moraju naučiti – napisao je dr. Delić o kojem su mediji pisali prije deset godina kada je kao ravnatelj Uprave za medicinske poslove ministarstva zdravstva s 1,46 promila u krvi pobjegao s mjesta nesreće koju je skrivio.

Ravnateljica je podržala kolegu zaprijetivši se djelatniku Petrušiću otkazom.

- Vaši komentari u odnosu na postupanje mene i mog zamjenika su nekorektni, uvredljivi i tendenciozni. Ocjenjujem ih kao povredu obveze iz radnog odnosa iz čl.85. i 86. Pravilnika o radu radi čega Vam se može izreći otkaz Ugovora o radu. Stoga Vas upozoravam da je Vaša obveza iz radnog odnosa korektno se odnositi prema radnicima i prema pretpostavljenima, radi čega Vam ukazujem na mogućnost otkaza Ugovora o radu u slučaju nastavka kršenja te obveze, tj. ako opetovano budete iznosili netočne i uvredljive podatke i informacije kako u odnosu na radnike- zaposlenike Zavoda, korisnike usluga ili Vama pretpostavljene osobe, uključujući mene kao ravnateljicu i Zavod u cjelini. - napisala je između ostalog mr.sc.Zlata Ileković Pejić, dr.med.

Odgovor Beroša, čekamo

Za mišljenje smo pitali i ministra Vilija Beroša jer nas zanima da li u vrijeme pandemije i novog vala korona virusa kada je svaki zdravstveni djelatnik prijeko potreban, smatra da zbog ukazivana djelatnika na nepravilnosti je uredu da mu se prijeti otkazom.

Čekamo odgovor.

- Na žalost u Hrvatskoj nije bitno što je problem i kako ga riješiti već tko na njega ukazuje – kaže nam kratko Petrušić koji je bio reagirao i nakon dežurne liječnice u Domu zdravlja Grubišno Polje- Hirkić Biserke koju je majka devetomjesečnog sinčića javno prozvala za neprofesionalno ponašanje.

Dijete joj je u rukama kopnjelo od previsoke temperature no majka je javno opisala da spomenuta liječnica nije dječaka pregledala samo postavila usmeno nekoliko pitanja.

Na kraju je spomenuta liječnica dobila otkaz.

Najčitaniji članci