News

Komentari 114

'Zapad Ukrajincima šalje oružje, oni žele rascjepkati Rusiju...'

'Zapad Ukrajincima šalje oružje, oni žele rascjepkati Rusiju...'

Ruski predsjednik Vladimir Putin ponovno je za državnu televiziju govorio o "novom svijetu koji se gradi u interesu SAD-a", o NATO-u koji želi nanijeti poraz i patnju ruskom narodu...

Ruski predsjednik Vladimir Putin je u nedjelju rekao da Rusija mora u obzir uzeti nuklearnu sposobnost NATO saveza, predvođenog Sjedinjenim Američkim Državama, koji želi poraz njegove zemlje.

"U današnjim uvjetima, kada su sve vodeće zemlje (članice) NATO-a obznanile da je njihov glavni cilj nama nanijeti strateški poraz tako da naš narod pati, kao što kažu, kako možemo zanemariti njihove nuklearne sposobnosti u ovim uvjetima?", rekao je Putin za državnu televiziju Rossija-1, prema ruskoj agenciji TASS.

Dodao je da zapad želi uništiti Rusiju.

"Imaju jedan cilj: raspustiti bivši Sovjetski Savez i njezin glavni dio - Rusku Federaciju", kazao je Putin.

"Tek tada će nas možda primiti u takozvanu obitelj civiliziranih naroda, ali samo zasebno, svaki dio posebno", dodao je.

Zapad je neizravni suučesnik u "zločinima" koje je počinila Ukrajina, rekao je ruski predsjednik.

"Šalju Ukrajini oružje vrijedno desetke milijardi dolara. To je stvarno sudjelovanje", rekao je Putin.

“To znači da sudjeluju, iako neizravno, u zločinima kijevskog režima”, rekao je ruski predsjednik.

I u ovom intervjuu ruski je predsjednik ponovio svoj poziv na stvaranje multipolarnog svijeta.

"Protiv čega smo? Protiv činjenice da se ovaj novi svijet, koji se pojavljuje, gradi isključivo u interesu jedne zemlje, Sjedinjenih Država. Sada kada su njihovi pokušaji da rekonfiguriraju svijet po svojoj slici nakon pada Sovjetskog Saveza doveli do ove situacije, dužni smo reagirati”, kazao je.

Najčitaniji članci