Obavijesti

News

Komentari 164

Na fešti fotograf upao u more, spasilac pri skoku slomio ruku

Na fešti fotograf upao u more, spasilac pri skoku slomio ruku
52

Oko 13 sati jedan fotograf upao je u procijep između obale i splavi na kojoj se nalazila pozornica. Za njim je u more skočio muškarac koji je pri padu slomio ruku

VIDEO

Za kraj mandata gradonačelnik Željko Kerum odlučio  je spiskati 600.000 kuna gradskog novca na proslavu otvaranja Zapadne obale. Na svečanost otvaranja Zapadne obale, osim Keruma i njegovih suradnika, došla je Jadranka Kosor Kerumova kolegica s kojom je osnovao klub zastupnika.

Oko 13 sati, u završnom dijelu svečanosti jedan fotograf upao je u procijep između obale i splavi na kojoj se nalazila pozornica. Radi se o vrlo uskom procijepu pa je za fotografom skočio Kristijan Petri iz splitske HVIDRA-e, no prilikom skakanja u more slomio je ruku. Fotografu je na kraju pomogao dogradonačelnik Jure Šundov. 

 - Nadam se da ću uhvatiti Keruma da mi kupi aparat - rekao je fotograf Vedran Šegvić, kojemu je skupocjena oprema potpuno uništena.

"Slomljenog" spasioca iz mora su izvukli prolaznici.

Izgradnja je stajala 85,5 milijuna kuna

Izgradnja Zapadne obale je stajala Grad 85,5 milijuna kuna, a rupe su popunjavane novcem koji su Splićani uplaćivali za saniranje gradskog deponija Karepovca, ekološke bombe u predgrađu na kojem se bez dijela dozvola smeće odlaže 50 godina. Kako bilo, nova šetnica je zasjala ispred gradilišta Kerumova hotela Marjan, zatvorenog zbog neplaćanja kredita banci.

Sanja Bilač, kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu, obrušila se na Kerumovu vlast zbog "spektakla" koji plaćaju građani.

To je licemjerje i otimačina gradske vlasti da utroši oko 100 milijuna kuna gradskog novca za privatne interese

- To je licemjerje i otimačina gradske vlasti da utroši oko 100 milijuna kuna gradskog novca za privatne interese, a u tome i 60 milijuna kuna namjenskih sredstava za Karepovac. Svaki dan je spektakl na ovom brdu smeća visokom 60 metara. Još 600.000 kuna građana ide na privatnu kampanju Željka Keruma - poručila je Bilač.

Besplatni njoki, pivo, vino i sokovi

Kako bilo, na proslavi će biti podijeljeno 3.000 porcija njoka s mesom, te isto toliko porcija rižota s plodovima mora. Osigurano je 25.000 čaša za piće, 100 bačvi piva od 50 litara, 20 bačvi bijelog vina od 30 l, te 15.000 boca gaziranih i negaziranih sokova, te vode.

Ukupna vrijednost kompletnih Zapadne obale, od natječaja, planiranja i radova,  je 84,536 kuna

- Ukupna vrijednost kompletne Zapadne obale, od natječaja, planiranja i radova,  je 84,536 milijuna kuna. Tome treba pridodati 660.000 kuna stručnog nadzora radova. Otvaramo zapadnu obalu sukladno svim važećim zakonima RH – kazao je Jure Šundov, zamjenik gradonačelnika.

Bikeri i Oliver Dragojević

Program otvaranja zapadne obale trajat će cijeli dan. Oko 17 sati će biti gastronomska fešta besplatnog jela i pića, a oko 17.30 revija oldtimera i bikera. I sam Kerum će se naći u povorci bikera u 17 sati. Navečer će na koncertu nastupati Oliver Dragojević i Marijan Ban, a očekuje se i veliki vatromet.

Na Zapadnoj obali su se u četvrtak pojavili plakati na kojima piše koliko to sve košta Splićane, uz poruku kako "račun mogu podmiriti 19. svibnja na svom biračkom mjestu", javlja Dalmacijanews.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 164
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.