Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Zapeli pregovori o Brexitu: Sporna pitanja još nisu riješili

Kako javlja Reuters, "zastoj" se veže uz probleme vezane uz trgovinu i status irske granice, no glavni europski pregovarač Michel Barnier je izrazio optimizam glede rješavanja najspornijih pitanja.

Brexit - Symbolic picture of Britain leaving the EU
Foto: Torsten Sukrow/DPA/PIXSELL
0 komentara

Irski premijer Leo Varadkar je u srijedu izjavio da pregovori o Brexitu koji se vode u zadnji čas nisu uspjeli razriješiti pitanja koja stoje na putu prijateljskog razvoda, dok europski izvori govore o "zastoju".

Kako javlja Reuters, "zastoj" se veže uz probleme vezane uz trgovinu i status irske granice, no glavni europski pregovarač Michel Barnier je izrazio optimizam glede rješavanja najspornijih pitanja.

FILE PHOTO: People attend a protest against Brexit at the border crossing between the Republic of Ireland and Northern Ireland in Carrickcarnon MOGUĆ KAOS NA TRŽIŠTU? Nijemci pripremaju hitne mjere u slučaju panike nakon Brexita

- Postoji put prema mogućem sporazumu, ali treba riješiti još dosta pitanja. Mislim da je neki napredak postignut, ali moramo riješiti još neka pitanja i nadam se da bi to moglo biti danas - kazao je Varadkar.

Ukoliko to ne bude danas, nastavio je, još uvijek ma vremena do 31. listopada i možemo sazvati i drugi samit ako treba.

"Iako vrijeme curi, uvjeren sam da se irski zahtjevi mogu ispuniti", rekao je irski premijer.

March for Europe "SAT OTKUCAVA" 'Nesuglasice oko Brexita su se smanjile, no još treba raditi...'

Europski izvori tvrde da je došlo do "zastoja" zbog razilaženja oko budućeg trgovinskog sporazuma s Britanijom i odbijanja sjevernoirske Demokratske unionističke stranke (DUP) da prihvati rješenja vezana uz carinska pitanja koja su pregovarači okvirno bili prihvatili.

Kako su se pregovori otegnuli, ažurirane informacije o nacrtu sporazuma o Brexitu zemlje članice bi trebale dobiti u 15 sati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message