Obavijesti

News

Komentari 6

Započeli pregovori Sjeverne i Južne Koreje: Prvi od 2007.

Započeli pregovori Sjeverne i Južne Koreje: Prvi od 2007.
4

Nije poznato o čemu će se razgovarati, ali je sigurno da će jedna od tema biti nastavak provedbe programa sastajanja obitelji razdvojenih Korejskim ratom

VIDEO

Izaslanstva Sjeverne i Južne Koreje započela su u srijedu razgovore, prva nakon 2007., na zahtjev Pjongjanga. Susret će se odviti u južnokorejskom dijelu pograničnog sela Panmunjomu koje je ugostilo potpisivanje primirja u Korejskom ratu.

Nisu poznate teme o kojima će se razgovarati, ali će vjerojatno biti riječi o nastavku provedbe programa sastajanja obitelji razdvojenih Korejskim ratom, javlja BBC.

Izaslanstvo Juga predvodi najviši dužnosnik Nacionalnog vijeća sigurnosti Kim Kyou-hyun. On je kazao da je cilj Seula da se osigura da dođe do susreta obitelji, kao što je predviđeno programom. Obiteljska okupljanja predviđena u rujnu otkazao je u zadnji čas Pjongjang.

- Ovo je prilika da započnemo novu eru na Korejskom poluotoku. Želio bi da ovom sastanku pristupimo otvorenih umova i razmotrimo sve prilike koje su nam na raspolaganju - rekao je Kim Kyou-hyun.

Izaslanstvo Sjeverne Koreje predvodi Won Tong-yon, zamjenik predsjednika organizacije koja se bavi odnosima između dvaju susjeda. Sjeverna koreja će vjerojatno zatražiti ponovno otkazivanje zajedničkih vojnih vježbi koje svake godine provodi Jug sa SAD-om, a koje bi trebale početi 24. veljače.

Sastanak se održava uoči dolaska američkog državnog tajnika Johna Kerryja u Seul čiji će kratak boravak u Južnoj Koreji biti posvećen Sjevernoj Koreji. 

Sjeverna i Južna Koreja još nisu potpisale mirovni sporazum nakon Korejskog rata i službeno je na snazi primirje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...