Obavijesti

News

Komentari 31

Zapovjednice broda Sea Watch dobit će odličje grada Pariza

Zapovjednice broda Sea Watch dobit će odličje grada Pariza
1

Carola Rackete bila je uhićena krajem lipnja jer je uplovila u luku Lampedusu kako bi iskrcala 40 migranata koji su više od dva tjedna bili na brodu, a talijanske vlasti odbijale su ih primiti

VIDEO

Grad Pariz uručit će odličja dvjema njemačkim zapovjedniciama broda Sea Watch 3 u znak podrške muškarcima i ženama koji svakodnevno spašavaju migrante na moru, najavio je u petak pomoćnik gradonačelnice.

"Udruge kao što su SOS Mediterranee i Sea Watch služe nam na čast i obvezuju nas nasuprot inerciji europskih vlada", rekao je Patrick Klugman, pomoćnik gradonačelnice Pariza (iz stranke socijalista).

"(Zapovjednice) Carola Rackete i Pia Klemp simboli su te borbe, nositeljice su europskih vrijednosti i grad Pariz ponovno poziva naš kontinent da tim vrijednostima ostane vjeran", navodi Klugman. 

"Gradske vlasti Pariza zbilja nemaju pametnijeg posla", reagirao je na Facebooku talijanski ministar unutarnjih poslova Matteo Salvini. Odluku o dodjeli odličja kapetanicama nazvao je "francuskom sramotom" i "neprihvatljivom provokacijom".

"To su isti oni Francuzi koji su bombardirali Libiju i koji danas hrane građanski rat i prodaju ilegalno oružje Libiji (...) a zatvaraju vlastite luke nevladinim udrugama", napisala je Giorgia Meloni, čelnica talijanske krajnje desne stranke Talijanska braćo.

Carola Rackete bila je uhićena krajem lipnja jer je uplovila u luku Lampedusu kako bi iskrcala 40 migranata koji su više od dva tjedna bili na brodu, a talijanske vlasti odbijale su ih primiti. Optužena je za pomaganje ilegalne imigracije i sudit će joj se 18. srpnja u gradu Agrigente na Siciliji.

Druga zapovjednica Pia Klemp također je spasila brojne živote migranata u Sredozemnom moru te je i protiv nje talijansko pravosuđe pokrenulo proces.

Gradske vlasti Pariza kane uručiti hitnu pomoć od 100.000 eura udruzi SOS Mediterranee za novu kampanju spašavanja migranata na moru.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca