Obavijesti

News

Komentari 36

Zaprijetila je kućama: Voda u Letovaniću preplavila nasipe

Zaprijetila je kućama: Voda u Letovaniću preplavila nasipe
6

Zaobalne vode su rasle i nadolazile, a u jednom trenutku probijen je nasip. Srećom riječ je o nasipu koji štiti zaobalje, a ne glavni nasip na Kupi. Opasnost prijeti i dalje

VIDEO

Noć s nedjelje na ponedjeljak u Letovaniću je malo tko spavao. Posebice se to odnosi na vatrogasce, pripadnike civilne zaštite i druge koji su branili Letovanić od vode. Zaobalne vode su rasle i nadolazile, a u jednom trenutku probijen je nasip. Srećom riječ je o nasipu koji štiti zaobalje, a ne glavni nasip na Kupi.

Vatrogasci i pripadnici drugih službi bili su na nogama cijelu noć i dio dopodneva, a slično je bilo i s mještanima. Oni još uvijek pamte proljetnu poplavu od koje se još nisu oporavili. Stoga su zdušno nastavili s poslom, punili vreće ostavljali na mjesto koje je dostupno u slučaju da voda prodre. Hrvatske vode dopremile su tri snažne crpke i pretaču vodu iz zaobalja u Kupu.

- Nama je jedini spas da se uredi ustava na Ribnjaku time bi u ovakvim slučajevima zatvarala, a potom postupno u slučaju ovakvih nadiranja vode zaustavila i postupno ispušta, te ne bi grnula kao sada, kazao nam je Ivica Perović načelnik Općine Lekenik kojoj pripada Letovanić. 

Napominje kako je nakon poplave u veljači održana tematska sjednica Općinskog vijeća, doneseni su zaključci, ali sve je ostalo na tome. Stjepan Kušan, predsjednik mjesnog odbora i predsjednik DVD-a. napominje kako opasnost prijeti i dalje pa zato mještani pune vreće pijeskom kako bi od nadiranja vode branili kuću po kuću. Napominje kako opasnost prijeti punjenjem Obedskog kanala u zaleđu Letovanića.

U pratnji Stjepana Kušana obišli smo dio poplavljenog područja kao i mjesto gdje je pukao nasip, uslijed golemih količina vode zaostalih od proljetne poplave. Dodao je kako vreće nisu ispražnjene još od proljetne poplave te smatra da je zato došlo do prelijevanja zaobalnih voda. 

Mato Brodarić, vlasnik OPG najbliži je probijenom nasipu, ali dio imanja je na uzvisini pa zasad nema štete.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati