News

Komentari 51

Zarazila se plivajući u jezeru: Parazit djevojci pojeo mozak

Zarazila se plivajući u jezeru: Parazit djevojci pojeo mozak

U početku nije bilo nikakvih simptoma. Koral (20) se u srpnju vjenčala, a nekoliko mjeseci nakon toga počele su je mučiti glavobolja, umor i ukočenost vrata

Koral Reef (20) umrla je prošle godine nakon teške bitke s malo poznatim parazitom Balamuthia mandrillaris koji joj je izjeo mozak. Njena majka Sybil Meister ovih je dana progovorila za medije opisavši detaljno kroz što je njena tek vjenčana kćer prolazila. 

Majka čvrsto vjeruje kako se njena Koral smrtonosnom amebom zarazila tijekom obiteljskog odmora na jezeru Havasu u Arizoni, u svibnju 2013., piše Daily Mail.

U početku nije bilo nikakvih simptoma. Koral se u srpnju vjenčala, a nekoliko mjeseci nakon toga počele su je mučiti glavobolja, umor i ukočenost vrata. U listopadu 2014. je preminula.

- Liječnici su nam rekli da ima migrenu ili zato što uzima kontracepcijske tablete. Dali su joj lijek i poslali ju doma, a njeno stanje se pogoršavalo iz dana u dan - rekla je majka koja sada želi svijet upoznati s opasnostima koje donosi taj opasni parazit.

- Počelo je s glavoboljama, ukočenim vratom, osjetljivošću na svjetlo, povišenom temperaturom - dodaje Sybil.

U sljedećih nekoliko mjeseci nesretnoj Koral pogoršao se vid, a upala je i u letargiju te imala česte promjene raspoloženja.

Prve pretrage mozga pokazale su da Koral ima rak, ali kasniji test potvrdio je da je riječ o parazitu.

- Rekli su nam da za to nema lijeka. Nisam znao što da joj kažem, ali ionako ne bi ništa zapamtila. Ona je bila s nama, ali kao da i nije. Parazit joj je izjedao mozak - ispričao je Koralin suprug Corey Pier.

Koral nije prva osoba koja je umrla od infekcije nakon plivanja u jezeru Havasu, ali prva je koja je život izgubila zbog infekcije organizmom za koji se nije znalo da živi u tom jezeru

- Nije dovoljno staviti samo znak upozorenja o parazitima, kod jezera bi trebalo staviti natpis da svatko pliva na vlastitu odgovornost - zaključuje Sybil Meister. 

Najčitaniji članci