News

Komentari 42

VIDEO Kod Benkovca pronašli najveću plantažu marihuane. Zasadio više od 7500 stabljiki

VIDEO Kod Benkovca pronašli najveću plantažu marihuane. Zasadio više od 7500 stabljiki

Policija je utvrdila da je više od 7000 stabljika imalo znatno višu količinu THC-a od dozvoljene. Utvrdili su da bi masa lišća i cvjetnih vrhova iznosila oko 8,8 tona

Najveću plantažu marihuane u Zadarskoj županiji pronašli su policajci u Islamu Grčkom te su proveli istragu nad 58-godišnjakom kojeg sumnjiče da je na 10 hektara zasadio više od 20.000 stabljika konoplje na prostoru koji koristi njegova tvrtka registrirana za uzgoj industrijske konoplje sa sjedištem u Zadru.

POGLEDAJTE VIDEO

Međuti, kako navodi policija, od toga je, protivno odredbama članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na dijelu navedenog zemljišta veličine oko 21.000 m2  zasadio preko sedam tisuća (7728) stabljika konoplje čije lišće i cvjetni vrhovi znatno premašuju količinu tetrahidrokanabiola (THC) dozvoljenu za industrijsku konoplju, a u cilju proizvodnje i daljnje prodaje marihuane. 

Navedene zasađene stabljike prosječne su visine oko 165 cm i trenutno su u fazi cvatnje.

Za sada povedenim izvidima i postupanjima policijskih službenika u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom u Zadru, na mjestu događaja obavljen je očevid te su za vještačenje izuzete veće količine materije.

Temeljem naloga državnog odvjetništva u Centru za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja „Ivan Vučetić“ u Zagrebu provedeno je toksikološko vještačenje izuzetih materija te je utvrđeno kako je za navedene stabljike konoplje prosječna vrijednost THC-a veća od dozvoljene, a daljnjim procjenama utvrđeno je kako bi masa lišća i cvjetnih vrhova, odnosno začetka cvjetnih vrhova, iznosila preko 8 800 kilograma marihuane odnosno 8,8 tona.

Najčitaniji članci