Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
135 komentara

Zaštitar Jadrolinije potjerao dijete s posebnim potrebama

Slaven Vujić ogorčen je na Jadroliniju, splitsku Lučku upravu i zaštitarsku službu Gradska sigurnost Šimac i sin d.o.o, zbog ponižavajuće situacije koju je doživio

Ivo Cagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
135 komentara

Slaven Vujić ogorčen je na Jadroliniju, splitsku Lučku upravu i zaštitarsku službu Gradska sigurnost Šimac i sin d.o.o, zbog ponižavajuće i diskriminirajuće situacije koju su on i njegov sin doživjeli prije deset dana. Slaven je inače predsjednik udruge Senzori, koja pomaže djeci sa senzornim poremećajima, od kojeg boluje i njegov trogodišnji sin Vito. 

- Putovali smo u Supetar i zbog gužve se nismo uspjeli ukrcati u trajekt. Kako bi izbjegli prženje na suncu u automobilu, potražili smo hladovinu u zgradi Jadrolinije - započinje priču Slaven. Vito je motorički vrlo aktivno dijete, a kako ne može govoriti komunicirao je na sebi svojstven način. Vika je međutim privukla zaštitara koji je prišao ocu i sinu. 

- Bez dobar dan i možete li molim vas smiriti dijete istjerao nas je vani na žegu. Kad sam ga upitao ima li u luci mjesto gdje se Vito može poigrati, drsko me uputio na Bačvice - kaže Slaven. Zaštitar je također bez reakcije gledao kako sakupljač boca uzima dječakovu bocu punu vode, te se oglušio na Slavenove molbe za pomoć. 

Neugodni doživljaj Slaven je prijavio na službeni e-mail Jadrolinije, a dobio je samo "štur i nepismen" odgovor. Sve to ga je potaklo da svoj nemili doživljaj objavi na društvenim mrežama. 

- Nakon objave mi se javilo dosta roditelja koji su imali slične doživljaje u splitskoj luci. Ovo nije prvi slučaj, već samo prvi koji je izazvao odjek. Roditelji djece sa senzornim poremećajima nažalost svakodnevno doživljavaju ovakva iskustva u javnom prijevozu. Naše društvo generalno nema osjećaja za djecu s posebnim potrebama. Mene je najviše zaboljelo to što je zaštitarovom ponižavanju nazočilo dosta ljudi koji su vidjeli nepravdu, ali nisu reagirali nego okrenuli glavu - pojašnjava Slaven. 

Jadrolinija je u međuvremenu na svojim stranicama objavila javnu ispriku i Slavenu uputila pismeni odgovor. 

- Čuo sam se s predsjednikom uprave Jadrolinije i vidio njihovu ispriku. Uvažio sam je, ali očekujem da Jadrolinija pa i splitska Lučka uprava pređu s riječi na djela. Tek tada ću biti zadovoljan - kaže Slaven. 

Pokušali smo dobiti komentar iz Gradske sigurnosti Šimac i sin d.o.o, čiji je vrli djelatnik istjerao Slavena i Vitu na sunce, no tajnica nije mogla doći do nikoga od odgovornih.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message