Obavijesti

News

Komentari 56

Zaštitar uzeo pištolj od policajca koji je suspendiran. Sabljo i on su se posvađali i zapucao je...

Zaštitar uzeo pištolj od policajca koji je suspendiran. Sabljo i on su se posvađali i zapucao je...

Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja

VIDEO

Kristijan K. (37) koji se sumnjiči za ubojstvo Tomislava Sablje (41) ispitan je na tužiteljstvu nakon čega je doveden i pred suca istrage Županijskog suda u Zagrebu radi određivanja istražnog zatvora. Prema riječima njegovog odvjetnika Imona Choudhuryja na tužiteljstvu je nijekao počinjenje djela.

Zagrebačka policija oglasila se povodom pucnjave u noćnom klubu Ritz u kojem je ubijen Uskokov optuženik Tomislav Sabljo. Osim Kristijana, uhićen je još jedan muškarac (26) koji se dovodi u vezu s ubojstvom. 

Kako navodi policija, Kristijan K. osumničen je za počinjenje kaznenog djela ubojstva, dok je drugi osumnjičen za kazneno djelo pomaganje u ubojstvu na štetu Tomislava Sablje (41), priopćila je PU zagrebačka.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb: U noćnom klubu ubijen Uskokov optuženik Tomislav Sabljo 01:35

Policijski službenici Službe općeg kriminaliteta su u suradnji s policijskim službenicima VII policijske postaje (Trešnjevka) proveli kriminalističko istraživanje kojom prilikom je potvrđena sumnja kako je 22. travnja 2023. godine oko 4.40 sati na adresi u Zagrebu u Ulici Florijana Andrašeca u noćnom klubu, oštećeni 41-godišnjak došao u verbalni sukob s jednim od gostiju da bi u jednom trenutku uzeo vatreno oružje, a koje je bilo odloženo ispod jakne na polici koja se nalazi iznad separea pored kojega je oštećeni bio sa svojim društvom te mu ga prislonio na trbuh.

FOTO Osumnjičeni za ubojstvo Sablje na ispitivanju u DORH-u, otkriveno i tko je drugi uhićeni
FOTO Osumnjičeni za ubojstvo Sablje na ispitivanju  u DORH-u, otkriveno i tko je drugi uhićeni

Kada je navedeno doznao osumnjičeni 37-godišnjak je od osumnjičenog 26-godišnjaka uzeo pištolj za sada nepoznate marke i modela te došao do oštećenog. Između njih dvojice tada je izbio verbalni sukob nakon kojega je osumnjičeni ispalio više hitaca, koji su u svojoj putanji pogodili oštećenog nanijevši mu ozlijede od kojih je preminuo na mjestu događaja.

Nakon počinjenog kaznenog djela, osumnjičeni je pištolj kojim je ubio muškarca, predao 26-godišnjaku koji mu je i dao oružje, a koji se tada odnoseći sredstvo izvršenja udaljio s mjesta događaja.

Očevid na mjestu događaja obavila je dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu u suradnji s policijskim službenicima Ekipe za očevide Policijske uprave zagrebačke.

Zagreb: Privođenje drugog osumnjičenog za ubojstvo Tomislava Sablje

U sklopu provođenja kriminalističkog istraživanja izuzeto je oružje kao moguće sredstvo izvršenja kaznenog djela, a što će se utvrditi vještačenjem.

Osumnjičeni 26-godišnjak je policijski službenik Policijske uprave zagrebačke koji je rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke od sredine studenoga 2021. godine, privremeno udaljen iz službe zbog težih povreda službenih dužnosti do okončanja disciplinskog postupka.

Tada, u studenom prije dvije godine, oduzeto mu je službeno oružje, službena iskaznica i službena značka kao i druga sredstva povjerena za obavljanje posla. Za oružje koje je 26-godišnjak imao kod sebe posjeduje valjanu dozvolu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su u zakonskom roku predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu