Obavijesti

News

Komentari 0

Zaštitarska tvrtka Sokol Marić je pred zaključenjem stečaja

Zaštitarska tvrtka Sokol Marić je pred zaključenjem stečaja

Privremeni stečajni upravitelj Sokol Marića predao je izvještaj kojim predlaže zainteresiranima da u roku od 15 dana uplate 15.000 kuna predujma za troškove prethodnog i otvorenog stečajnog postupka

VIDEO

“Ukoliko nitko ne predujmi navedeni iznos, predlažem da se u skladu s odredbama Stečajnog zakona donese rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka”, navodi se u izvješću stečajnog upravitelja Ive Žiže napravljenog krajem srpnja, a objavljenom u utorak.

Dodaje se i da se pozivaju zainteresirani za namirenje troškova stečaja jer “imovina stečajnog dužnika, koja bi ušla u stečajnu masu, nije dovoljna ni za namirenje troškova toga postupka”. 

Izvješće privremenog stečajnog upravitelja uslijedilo je nakon što je zagrebački Trgovački sud u ožujku donio rješenje kojim se pokreće prethodni postupak radi utvrđivanja pretpostavki za otvaranje stečajnog postupka nad Sokol Marićem.

Prijedlog za otvaranje stečaja podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći kako je sredinom veljače Sokol Marić imao evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 286 dana, u ukupnom iznosu od 360.250 kuna, u koji iznos je uračunata kamata i naknada Financijske agencije za provedbu ovrhe na novčanim sredstvima.

Prema podacima o broju zaposlenih koje je dostavio Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje za potrebe podnošenja prijedloga za pokretanje stečajnoga postupka dužnik ima 20 zaposlenih, isticalo se u prijedlogu Fine iz veljače.

Sokol Marić d.o.o još je u predstečaju lani u srpnju podnio zagrebačkom Trgovačkom sudu prijedlog za otvaranje stečaja navodeći kao razlog neizvršene osnove za plaćanje u razdoblju dužem od 60 dana.

Prijedlog za pokretanjem stečaja potpisali su predsjednik i članovi uprave Zlatko Marić, Ante Perčin i Kristian Marić, a uslijedio je nakon rješenja kojim se potvrđuje da su vjerovnici u predstečajnom postupku prihvatili izmijenjeni plan restrukturiranja te tvrtke od koje su potraživali oko 180 milijuna kuna.

“Ono što želimo naglasiti je činjenica da je društvo po prihvaćenom planu restrukturiranja, dva mjeseca prije isteka podmirilo obveze prema vjerovnicima društva. Isto tako, obzirom da navedeno društvo više nema nijednog aktivno zaposlenog zaštitara, kao ni jedan ugovor o obavljanju poslova privatne zaštite, poslovna odluka vlasnika i uprave je da je održavanje aktivnom pravne osobnosti društva Sokol Marić za budući period poslovno nepotrebno te je u tom kontekstu pokrenut postupak stečaja’’, isticali su tada iz Sokol Marića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"