Nekoliko je razloga zbog kojih je hrana koja se poslužuje u avionima loša, no ono što je zanimljivo, baš niti jedan od tih razloga nije hrana kao takva
Zašto je u avionima uvijek loša hrana? Nije problem u hrani...
Barbara Peterson, novinarka Conde Nast Travelera razgovarala je na tu temu s glavnom osobom u Lufthansi zaduženoj za 'zračnu kuhinju' Grantom Mickelsom. Nekoliko je razloga zbog kojih je hrana koja se poslužuje u avionima loša, no ono što je zanimljivo – nijedan od razloga nije hrana kao takva, ali su zato naša nepca, piše Express.
- Nije problem u hrani već u načinu kako putnici konzumiraju hranu koju im poslužujemo. Na deset tisuća metara visine prva stvar koja se mijenja je naš osjećaj okusa. Kako raste visina na kojoj zrakoplov leti, tako u zrakoplovu pada razina tlaka i vlage. Zbog toga ne možete dobro namirisati hranu i imate pojačanu potrebu za slanim i slatkim - objasnio je Mickels.
Više čitajte OVDJE.