Marcipan se uobičajeno radi s jednakim udjelima badema i šećera no, ako vam je takva delicija preslatka, upotrijebite manje šećera u omjeru 1: 2
RECEPT
Zašto ne biste napravili sami svoj marcipan? Za 10 minuta...
Marcipan ili volite ili ne volite. Ako ste među ljubiteljima ove slatke smjese, imamo recept za vas, piše Večernji list.
Ma koliko se činilo kompliciranim, marcipan je kod kuće zaista jednostavno napraviti. A onda ga i obojati i oblikovati po vlastitim željama. Za pripravu marcipana potrebno vam je tek desetak minuta i nekoliko stastojaka: 400 g badema, 400 g šećera u prahu, 2 bjelanjka i po želji 1 čajna žličica ekstrakta vanilije ili limunovog soka.
>>> Više pročitajte OVDJE
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku