Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
183 komentara

Božo Petrov otkrio: Evo koji će Mostovci sjediti u novoj Vladi

Predsjednik Sabora otkrio je za Dnevnik HRT-a Mostove kandidate za ministre. Ministarstvo uprave trebao bi preuzeti Ivan Kovačić, koji će ujedno biti i potpredsjednik Vlade...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
183 komentara

Predsjednik Sabora Božo Petrov gostovao je u Dnevniku HRT-a.

Imenovanje Vlade u srijedu, Ivan Kovačić potpredsjednik?

Naveo je koji će biti Mostovi kandidati za ministre. To će biti Slaven Dobrović za Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Anto Šprlje za ministra pravosuđa, Vlaho Orepić za ministra unutarnjih poslova te Ivan Kovačić za ministra uprave i potpredsjednika Vlade.

- Ne znam zašto Vlada ne bi bila izglasana u srijedu - rekao je Petrov. 

Mostovci nisu dobili poziv na vrijeme: 'To se više neće dogoditi'

Osvrnuo se i na činjenicu da Mostovci danas nisu došli na Odbor za zakonodavstvo.

- Riječ je o čistoj grešci saborske administracije. Pozivi nisu bili upućeni na vrijeme, jedino je Kovačić dobio privatnu poruku, a drugi nisu i zato se samo on i pojavio. To se više neće dogoditi - kaže Petrov.

'Sva naša jamstva će biti izglasana'

Napomenuo je da Most nije odustao od hitnih postupaka, već su u međuvremenu dobili mjesto predsjednika Sabora koji kontrolira dnevni red i upravlja s dinamikom donošenja zakona.

- U dnevnom redu se nalaze sva naša jamstva, i sva ona će biti izglasana. Neki će iz redova oporbe govoriti da to nisu suštinske i velike promjene,  a mi smo to i govorili,  da su to male promjene koje su uvod u velike koje će doći - rekao je Petrov.

Na pitanje što će raditi u drugoj polovici mandata kada HDZ, odnosno Gordan Jandroković, preuzme predsjedanje Saborom, Petrov kaže da ne zna.

- Vidjet ćemo. Ne znam, iskreno. Sada me interesira samo ono što su mi danas dužnosti i obveze - rekao je Petrov.

'Pernaru je očito bitno da bude u centru pažnje'

Upitan je i zna li razlog zbog kojeg je glavna meta Ivana Pernara, zastupnika Živog zida. 

- Ne razumijem zbog čega sam fiksacija gospodina Pernara. Ali, ne osjećam neki poseban pritisak, bitno je da se svi zastupnici upoznaju s poslovnikom pa će onda i gospodin Pernar vjerojatno biti u skladu s Poslovnikom. Njemu je očito bitno da bude u centru pažnje, a meni to i nije neka novost, kada je u pitanju njegovo djelovanje. Smatram da je mnogo važnije pokazati transparentnost i prije svega rad - rekao je Petrov.

Imenovanje Petre Mandić: 'Oporba je iznijela ogromne neistine'

Dotakao se i imenovanja Petre Mandić novom predstojnicom saborskog ureda što je izazvalo žestoke reakcije iz SDP-a.

- Iz redova oporbe dolaze ogromne neistine. Dakle, gospođa Petra Mandić nije iz Metkovića i nikada nije tamo radila. Ona je pravnica koja živi i radi u Rijeci. Upoznao sam ju prije godinu dana i riječ je o jednoj izuzetno kvalitetnoj osobi, a imenovana je dužnosnicom Sabora - zaključio je Petrov.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message