Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog migranata? Policija: Na GP Batina postavlja se ograda

Srbija je obavijestila Hrvatsku da je više stotina migranata krenulo prema Hrvatskoj i to zato jer su Mađari opet pojačali mjere na svojoj granici pa je naša policija zatvorila granicu

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
66 komentara

Iz Ministarstva unutarnjih poslova u četvrtak su službeno potvrdili postavljanje "tehničkih prepreka" na graničnom prijelazu Batina.

"U cilju sprječavanja eventualnog pokušaja nezakonitog ulaska u Republiku Hrvatsku preko graničnog prijelaza Batina, a temeljem Zakona o nadzoru državne granice preventivno su bile postavljene tehničke prepreke koje se, po potrebi i u skladu sa stanjem sigurnosti, mogu aktivirati radi potpune blokade mosta, odnosno prometnice koja vodi prema navedenom prijelazu", izvijestili su kratko iz MUP-a.

Priopćili su također da na tom području trenutno nema sigurnosnih ugroza.

To je prvi put da Hrvatska podiže ogradu na granici prema nekoj od svojih susjednih država.

Dolazi stotine migranata

Srbija je obavijestila Hrvatsku da je više stotina migranata krenulo prema Hrvatskoj i to zato jer su Mađari opet pojačali mjere na svojoj granici. Dosad su, kontrolirano, propuštali dnevno migrante kroz Mađarsku, no kako se u Srbiji tijekom srijede pojavilo njih više stotina, opet su zatvorili ulaz, pa je postojala mogućnost da probaju iz Srbije kroz Hrvatsku.

Kako ne bi ulazili nekontrolirano, naša je policija u srijedu navečer zatvorila granicu zbog jače kontrole. Migranti se ipak nisu zaputili prema našoj zemlji, pa je prijelaz Batina opet otvoren oko 1.40 sat.

 

 

Možda vas zanima i ovo:
Message