Obavijesti

News

Komentari 55

Otpao žetončić: Ana Komparić Devčić napustila Bandićev klub

Otpao žetončić: Ana Komparić Devčić napustila Bandićev klub
1

Bivša SDP-ovka Bandiću je prešla u prosincu 2018. godine i tako postala 12. članica njegovog Kluba. Devčić je članica SDP-a bila od 1998. godine, a od stranke se oprostila pismom...

VIDEO

Saborska zastupnica Ana Komparić-Devčić više nije članica Kluba zastupnika Stranke rada i solidarnosti, potvrđeno je u srijedu iz tog saborskog kluba čijom strankom upravlja zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pokretanje videa...

Zagreb: Milan Bandić prisustvovao obilježavanju završetka radova na Mostu slobode 01:59

Komparić-Devčić je pisano obavijestila klub da prestaje biti njegova članica s utorkom, 7. siječnja, a razloge odlaska nije obrazložila, rekli su u klubu ne iznoseći nikakve pojedinosti već za dodatne informacije upućuju na zastupnicu.

 Jedina dostupna, ali neslužbena informacija je da je zastupnica svoju obavijest, odnosno e-mail poslala sa skijanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 Komparić-Devčić u Hrvatski je sabor ušla na listi SDP-a, no nakon previranja u toj stranci prestala je biti njenom članicom koncem 2018. i nastavila djelovati kao nezavisna zastupnica priključivši se Bandićevu Klubu.

 Za Novi list ona je izjavila kako je taj klub napustila jer je priklonjen vladajućoj većini. 

 "Od početka sam jasno komunicirala da nisam dio saborske većine i da ću glasati prema savjesti što sam i dokazala na svim glasanjima o ministrima kao i na posljednjem glasanju o proračunu. Okolnosti u klubu su se promijenile u trenutku kada je klub podržao ministre i proračun i kad sam ostala usamljena u svojim stavovima. S obzirom na sve navedeno smatram da je konkretnije da izađem iz kluba i nastavim djelovati kao nezavisna zastupnica izvan kluba", rekla je zastupnica.

 Njenim odlaskom Bandićev klub ima deset zastupnika.

 Inače, iako je Bandićeva stranka na izborima osvojila samo jedno zastupničko mjesto, u jedno je vrijeme njegov klun imao čak 13 zastupnika, a kroz klub je ukupno prošlo 14 zastupnika.

 Ubrzo nakon izbora Bandić je pojačao klub sa četiri zastupnika manjina: mađarske Robert Jankovics, romske Veljko Kajtazi, albanske Ermina Lekaj Prljaskaj i češke Vladimir Bilek.

 Potkraj studenoga prošle godine stranci je pristupio bivši HSU-ovac Kažimir Varda koji je i jedini član kluba koji pripada i Bandićevoj stranci.

 S liste Živog zida priključio mu se Ivica Mišić, bivša HNS-ovka Marija Puh, bivši HSU-ovac Kažimir Varda te bivši SDP-ovci Milanka Opačić, Ana Komparić Devčić, Zdravko Ronko i Siniša Varga.

 Početkom 2019. iz HSS-a je u Bandićev klub došao i Mladen Mađer.

 U isto vrijeme klub je napustio zastupnik Reformista Darinko Dumbović, a krajem rujna i zastupnik mađarke manjine Robert Jankovics, koji je do tada bio predsjednik Kluba zastupnika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)