Obavijesti

News

Komentari 36

"Zatočen" u Čakovcu: Lopovi su Djedu Mrazu ukrali sanjke

"Zatočen" u Čakovcu: Lopovi su Djedu Mrazu ukrali sanjke
3

Vijest o nestanku sanjki prostrujila je brzinom munje. U duhu zajedništva brojni građani bacili su se za njima u potragu. Pronašla ih je mještanka Zlata Horvat

VIDEO

Djed Mraz do kraja će života pamtiti Hrvatsku i Čakovec jer je zbog drskih lopova bio prisiljen ostati u tom gradu. Iz dvorišta u kojem je boravio u svojoj kućici nestale su mu sanjke stare više od 45 godina , kojima se trebao vratiti u Laponiju i malo se odmoriti od božićne raspodjele darova djeci.

No drska krađa najpoznatijeg djedicu nije previše zabrinula . Kako je tijekom cijelog prosinca uživao u druženju i igri s Čakovčanima, vijest da će još neko vrijeme ostati u tom gradu Djeda Mraza je razveselila. A oni su bili presretni zbog tako važnoga gosta te su mu obećali da ima riješen smještaj sve do sljedećeg adventa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

- Te sanjke bile su postavljene tik uz kuću Djeda Mraza . One nemaju neku silnu materijalnu vrijednost, ali imaju sentimentalnu. Stoga pozivamo novog vlasnika da ih uredno vrati na njihovo mjesto, koje je bilo pod video nadzorom kako bi se izbjegle neugodne i nepotrebne situacije - govori nam Boška Ban Vlahek, voditeljica Turističkog ureda u Čakovcu.

Sanjke su vlasništvo njene kolegice iz Turističke zajednice grada Čakovca, koja je uz njih i odrasla. Da bi građani mogli uživati u dašku prošlosti i prvim drvenim ručno rađenim sanjkama, ustupila ih je TZČ-u.

- Tijekom adventa te su sanjke bile ukrašene prigodnim darovima i postavljene u dvorište Djeda Mraza. Preživjele su advent i doček Nove godine. I eto ga sada, čim je pao prvi snijeg, one su nestale - govori nam Ban Vlahek.

Vijest o nestanku sanjki Djeda Mraza prostrujila je Čakovcem brzinom munje. U duhu zajedništva brojni građani bacili su se za njima u potragu. Saonice stare više od 45 godina pronašla je mještanka Zlata Horvat i vratila mu ih kako bi nastavio svoj put za Laponiju.

- Lopovi su ih ostavili u Starom gradu, a gospođa ih je prepoznala dok je šetala sa psom. Hvala joj - kažu iz TZ-a Čakovca.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a