Obavijesti

News

Komentari 135

Zatočena u Poreču: Ako nekad i uspije zaspati budi se i vrišti

Zatočena u Poreču: Ako nekad i uspije zaspati budi se i vrišti
1

Slavonka (43) koju je Vjeran Šalov (31) držao u ropstvu u Poreču jako je loše. Njezina sestra kaže da je osim teških fizičkih povreda ima i strašne psihičke posljedice...

VIDEO

Sestra mi je jako loše. Pretrpjela je teške povrede, ima slomljenu čeljust, tri su joj rebra slomljena, zgnječeno joj je uho, psihički je jako loše, ne spava, a ako i zaspi, budi se i vrišti, ispričala nam je još šokirana sestra Slavonke (43) koju je Vjeran Šalov (31) držao u ropstvu u Poreču.

- Još ne mogu shvatiti što su učinili mojoj dobroj seki. Ona ima nas tri sestre i sve smo u inozemstvu, htjela je sama nešto zaraditi i svojem sinu osigurati topli dom. Naši roditelji su u godinama, stari i bolesni. Kao i nas tri, i oni su počeli od ništa kako bi nešto imali u životu – rekla nam je sestra.
Ona je zajedno sa starom i bolesnom majkom uspjela iz pakla i zatočeništva izvući svoju sestru dodajući kako su dulje sumnjali da s njom nešto nije u redu.

Šutila i nije se žalila

Ona im se nije žalila jer je najvjerojatnije mislila da će se iz tog pakla sama izvući.
– Tu je obitelj upoznala prošle godine i nakon sezone odlučila je otići živjeti s njima jer je jako zavoljela njihovu djecu, za koju mislim da su zlostavljana. Da nešto nije dobro trebali smo zaključiti kad je naš nećak u cik zore pobjegao s Vira, ali nije nam ništa rekao. Vjerojatno je dobio prijetnju da će mu povrijediti majku i nas sestre - govori i dodaje:
- Sletjela sam u nedjelju u Zagreb, 18. srpnja, dan prije nego što će me nazvati sestra. U samom razgovoru sam primijetila da ona nije dobro i da je u očajnom stanju. Uspjela mi je reći gdje se skriva. Majka, onako bolesna, rekla je da odmah idemo po nju. Kad smo došli, pronašli smo je u parku u kojemu se skrivala. Bila je poput aveti, mršava, izgladnjela, pretučena i uplašena. Pozvali smo je da uđe u automobil, kad se pojavio Vjeran. Počela je oklijevati nakon njegovih riječi da pazi što radi i što će govoriti. Majka ju je pozvala imenom i naredila joj je da uđe u auto. Mislim da je tada došla k sebi i ušla je u automobil. Ništa nije govorila, nama je bilo najbitnije da što prije odemo što dalje od tih ljudi. Vidjela sam da joj treba liječnička pomoć, ali ona je željela da idemo dalje i tako je izdržala do Slavonskog Broda, gdje smo je smjestili u bolnicu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očekujemo maksimalnu zatvorsku kaznu

– Mislim da je Vanesa, Vjeranova supruga, zapravo monstrum koji stoji iza svega ovoga što se dogodilo mojoj sestri. Angažirali smo najboljeg odvjetnika i očekujemo maksimalnu zatvorsku kaznu, jer samo zatvor od njega može napraviti čovjeka. Ne uspije li to ni zatvor, gonit ćemo ga dalje, sad nam je najbitnije da sestri zacijele rane. Nažalost, ovo što joj se dogodilo nikad, kao i mi, neće zaboraviti – rekla nam je žena koja je svoj dom u inozemstvu privremeno ostavila kako bi njegovala sestru.
Podsjećamo, Šalov ju je držao u nehumanim uvjetima u prostoriji u stanu gdje je on bio s obitelji u Poreču. Žena je dovezena u bolnicu u groznom stanju. Zlostavljač joj je, između ostalog, lomio kosti te je polijevao solnom kiselinom. Svi su u susjedstvu izgleda sve znali, ali su šutjeli o tome.
Oni koji su progovorili samo su si navukli dodatne probleme i strah od nasilnika. Susjedi su nekoliko puta sve prijavljivali istarskoj policiji. Među njima je bila i predstavnica stanara Slavica Jarić, kojoj je prijetio.
Iako je policija isprva rekla da nisu ništa poduzimali po tim prijavama, nakon nekoliko dana su shvatili da su ipak bili na terenu. I nisu našli nikakve elemente kaznenog djela.
Donosimo njihov odgovor: “Prilikom upućivanja odgovora novinaru došlo je do pogreške. Napominjemo da nam namjera nije nikako bila prikrivati činjenice ili obmanjivati javnost, nego se radi o nenamjernoj pogrešci. Ističemo da je policija od trenutka prvog obraćanja stranke i zahtjeva za pomoć započela s poduzimanjem mjera i provođenjem izvida te da u prva dva slučaja nisu utvrđeni elementi kaznenog djela ili prekršaja. S obzirom na posljednju prijavu, obavještavamo vas da je postupak još u tijeku te ga stoga ne možemo komentirati”.

Policija: Nismo dobili niti jednu prijavu oko zlostavljanja žene (43)


Iako su susjedi tvrdili da su prijavili policiji da se iz stana u kojem je živio Vjeran Šalov (31) u Poreču čuje vika i galama te da zlostavlja Slavonku (43), istarska policija kaže da nisu dobili niti jednu prijavu. Reagirali su na prijavu predstavnice stanara za Šalovljeve prijetnje njoj. Slavonka koju je držao u zatočeništvu je sad u krugu obitelji, a on je u pritvoru.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 135
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu