News

Komentari 6

Zatočio ljude u sinagogi, traži da mu na slobodu puste sestru teroristkinju: 'Svi ćete umrijeti!'

Zatočio ljude u sinagogi, traži da mu na slobodu puste sestru teroristkinju: 'Svi ćete umrijeti!'

Napadač navodno traži da iz zatvora puste njegovu sestru koja služi kaznu jer je pokušala ubiti američke dužnosnike u Afganistanu

Policajci pregovaraju s čovjekom koji je tijekom subotnjeg bogoslužja koje se prenosilo uživo zatočio ljude u sinagogi u Colleyvilleu u Teksasu i drži ih kao taoce, navodi list Fort Worth Star-Telegram.

Ranije je policijska uprava Colleyvillea objavila na Twitteru da provodi specijalnu operaciju u bloku u kojem se nalazi kongregacija Beth Izrael i da će se svi stanovnici u neposrednoj blizini evakuirati.

Napadač Muhammad Siddiqui je navodno tražio da se sastane sa sestrom, Pakistankom imena Aafia Siddiqui, koja služi 86-godišnju zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubojstva američkih dužnosnika u Afganistanu. Također je tražio da njegovu sestru puste na slobodu, piše New York Post. 

Incident se u početku prenosio uživo iz sinagoge te se čulo kada je naoružani napadač rekao: „Ako netko pokuša ući u ovu zgradu, kažem vam… svi će umrijeti“.

"Umrijet ću. Ne plači za mnom", ponavljao je napadač. Prije nego je snimka prekinuta čuje se i kako napadač prijeti taocima. 

Prema izvješću lista Dallas Morning Newsa, u zgradi nema ozlijeđenih.

"Policijska narednica Colleyvillea Dara Nelson rekla je da su pregovarači uspostavili kontakt s nekim u sinagogi za koga smatraju da je osumnjičeni", objavio je list. 

Kongregacija Beth Izrael utemeljena je 1999. 

Colleyville je predgrađe je Dallasa-Fort Wortha.

Najčitaniji članci