News

Komentari 39

Zatvorene ceste prema jugu: Snijeg pao i u Jelsi na Hvaru

Zatvorene ceste prema jugu: Snijeg pao i u Jelsi na Hvaru

Snijeg nošen burom pao je u Jelsi na otoku Hvaru te u višim dijelovima otoka. Diljem Dalmacije puše jaka bura, koja otežava i trajektni promet, a zatvorene su i ceste

Nakon što su u ponedjeljak prve pahulje snijega pale u Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji i drugim dijelovima Hrvatske, zabijelili su se i dijelovi Dalmacije.

Total Hvar javlja kako je snijeg nošen burom pao u Jelsi na otoku Hvaru te u višim dijelovima otoka.  

Zbog jake bure u prekidu brojne trajektne linije

Diljem Dalmacije i dalje puše jaka bura, koja otežava i trajektni promet. 

U prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Stinica-Mišnjak, Stinica-Stara Novalja i Zadar-Silba-Mali Lošinj, i katamaranske linije: Mali Lošinj-Rijeka, Korčula-Hvar-Split i Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, kao i brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Jaki snijeg otežava promet u Lici

HAK javlja su za sav promet zbog bure zatvorene: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački, Jadranska magistrala (D8) između Senja i Karlobaga i Paški most. Samo za automobile otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica, Jadranska magistrala (D8) između Senja i Svete Marije Magdalene. 

Zbog bure na Krčkom mostu i na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabranjen je promet na autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali (D8) između Bakra i Senja još i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom (II. skupina).

Uslijed bure zatvoren su i biokovski tunel Sv. Ilija i cesta D8 od Dubaca do Makarske za sva vozila iznad 7,5 tona, autobuse, kamp prikolice. Promet se preusmjerava na A1. 

Upozoravaju kako snijeg otežava promet u Lici te vozače pozivaju na oprez i da ne kreću na put bez zimske opreme.

Najčitaniji članci