News

Komentari 25

Zatvorenike iz Siska premjestili nakon potresa u Bjelovar: Imaju teretanu, ali i sobu za ljubav

Zatvorenike iz Siska premjestili nakon potresa u Bjelovar: Imaju teretanu, ali i sobu za ljubav

Što se tiče fizičke aktivnosti, svakodnevnom im se pruža mogućnost dvosatnog boravka na svježem zraku unutar zatvorskog kruga i korištenje teretane koja se ondje nalazi. Sisački zatvor stradao je u potresu

Uslijed potresa došlo je do znatnog oštećenja zatvora u Sisku koji je istog dana u cijelosti evakuiran. Iz zatvora je u druga kaznena tijela premješteno ukupno 60 zatvorenika. Od navedenog broja, 10 zatvorenika je privremeno premješteno u zatvor u Bjelovaru, poručili su iz Ministarstva pravosuđa.

Sisački zatvor pretrpio je velika oštećenja pa je dio zatvorenika dislociran. Dio je premješten u Zagreb i Gospić, a dio je istog dana stigao u Bjelovar.

POGLEDAJTE VIDEO: Dobar posao u Glini

Kako doznaje regionalni portal Bjelovar.live, pristigli zatvorenici smješteni su u novouređenu i vrlo dobro opremljenu zajedničku zatvorsku sobu koja se nalazi u zapadnom krilu bjelovarskog Zatvora.

Riječ je o prostoriji veličine 40-ak četvornih metara u sklopu koje se, između ostalog, nalazi tuš, sanitarni čvor i hladnjak, a zatvorenici imaju mogućnost slušanja radija i gledanja televizije sa 17 programa. I to već od sedam ujutro pa sve do 23 sata. 

Te sve pogodnosti zatvorenicima su osigurane temeljem internog Pravilnika o kućnom redu. Tako imaju i mogućnost nabavke knjiga, časopisa te novina, a dvaput tjedno mogu koristiti i kantinu koja uglavnom služi za nabavku proizvoda za osobnu higijenu i cigareta, odnosno duhana.

Imaju teretanu, mogućnost videopoziva...

Što se tiče fizičke aktivnosti, svakodnevnom im se pruža mogućnost dvosatnog boravka na svježem zraku unutar zatvorskog kruga i korištenje teretane koja se ondje nalazi.

Spomenuti portal neslužbeno doznaje kako su sisački zatvorenici oduševljeni uvjetima u bjelovarskom zatvoru. Tjedno imaju osiguranih 45 minuta telefonskog razgovora, a mogu komunicirati i s članovima obitelji putem videolinka.

Inače, u bjelovarskom zatvoru je prije devet godina otvorena i soba za intimna druženja koja je brzo prozvana ”soba za ljubav”. Riječ je o prostoriji u kojoj je zatvorenicima i pritvorenicima omogućeno intimno druženje s partnerom ili partnericom, a kako je soba bez nadzora, njeni korisnici ne moraju strahovati da će ih netko promatrati, snimati ili nešto treće.

Ipak, soba od 45 kvadrata s krevetom i sanitarnim čvorom ne koristi se otkako je počela korona. Zlu ne trebalo...

Najčitaniji članci