Obavijesti

News

Komentari 63

Zaveo ga? Muškarac i dijete su istražiteljima rekli da se vole

Mladić (27) je završio u istražnom zatvoru Remetinec. Policajci su ga, nakon dojave, uhitili i osumnjičili za spolno iskorištavanje djeteta mlađeg od 15 godina, spolni odnos bez pristanka i omogućavanje trošenje droga

VIDEO

Uznemirena majka dječaka (16) prijavila je policiji 27-godišnjaka da je na području Zagreba napastovao njezina sina. Ipak, dječak i mladić istražiteljima su rekli kako su oboje na to pristali.

Nastavak je to priče zbog koje je 27-godišnjak prošlog četvrtka završio u istražnom zatvoru Remetinec. Policajci su ga, nakon dojave, uhitili i osumnjičili za spolno iskorištavanje djeteta mlađeg od 15 godina, spolni odnos bez pristanka i omogućavanje trošenje droga. Njihov prvi odnos, kako neslužbeno doznajemo, počeo je još 2015. kad je dječak imao samo 14 godina. Prema prijavi, njih dvoje našli su se u jednom gradskom parku. Ondje su se drogirali te su to nastavili u jednom stanu. Tad su prvi put imali spolni odnos. Dječak to nije prijavio policiji. Svoju ‘vezu’ nastavili su i dalje te su se njihova druženja ponavljala na jednak način slijedeće dvije godine. Mladić je nabavljao marihuanu i tablete ecstasya koje bi povremeno davao maloljetniku.

Prema prvim podacima, imali su najmanje 10 susreta na različitim mjestima. Kako su oboje naveli, tu nije bilo nikakve fizičke prisile, no odgovore na to tek treba dati istraga. Majka dječaka primijetila je da joj se sin čudno ponaša. Kako je otkrila tu izopačenu vezu, još uvijek nije poznato.

Sa svim informacija otišla je policajcima koji su brzo provjerili njezine navode. Mladića su uhitili najvjerojatnije u njegovoj obiteljskoj kući na području Zagrebačke županije te su ga priveli na ispitivanje. Noć je proveo pod ključem, u jedinici za pritvaranje. Dan poslije vodili su ga na ispitivanje u Državno odvjetništvo. Pošto spolno iskorištavanje maloljetnika nije otišlo u zastaru, tražili su da gase pritvori zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage je to prihvatio i poslao mladića u istražni zatvor.

Ako podignu optužnicu protiv njega i sudac ga osudi, samo zbog toga što je maloljetniku davao drogu prijeti mu od jedne do 10 godina zatvora. Isto toliko može dobiti zbog spolnog iskorištavanja djeteta.

Suđenje će, zbog dobi dječaka, najvjerojatnije biti zatvoreno za javnost. Morat će proći razna vještačenja kako bi sud vidio kako je taj cijeli odnos i činjenica da je drogiran utjecalo na njegov fizički i psihički rast i razvoj.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi