Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
152 komentara

'Zavjete sam pisala krvlju, bičevala se i jela staru hranu'

Časne sestre u jednom talijanskom samostanu prisiljavali su da se bičuju, a davali su im i hranu kojoj je istekao rok trajanja. Zbog toga su imale želučanih tegoba

152 komentara

Časne sestre u jednom talijanskom samostanu bile su prisiljene pisati zavjete vlastitom krvlju i bičevati se prije spavanja. Te šokantne detalje za New York Post iznijela je jedna časna sestra koja tvrdi i kako su ih prisiljavali da jedu pokvarenu hranu.

- Kožu smo probadale iglama prije pisanja zavjeta. Bile smo sretne što to možemo raditi - posvjedočila je neimenovana časna sestra koja je u samostanu služila tijekom 1990-ih godina.

Ona je u to vrijeme bila tinejdžerica, a novinaru je pokazala i staru razglednicu s likom Djevice Marije. Bila je prekrivena smeđe-crvenim slovima za koje sestra tvrdi da su ispisana krvlju:

- Rekli su nam da će na taj način naša veza s Bogom biti jača.

Iako je sestrama iz reda svetog Franje naređeno da unište kartice na koje bi zavjete ispisale krvlju, ova časna sestra jedan je ipak uspjela zadržati i sakriti u roditeljskoj kući.

- Jele smo staru hranu - jogurt i konzervirano meso kojima je istekao rok trajanja. Imali smo bolove u želucu, a govorili su nam da nam se od te hrane ne može ništa loše dogoditi - priča sestra.

Bičevati su se morale svaku noć i to onoliko dugo koliko im treba da izmole pet Zdravo Marija, pet Očenaša i pet Slava ocu. 

Stefano Manelli koji je pokrenuo red svetog Franje sve je optužbe odbacio.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message