News

Komentari 38

Završila drama u Baru: Prijetio bombom, a nakon višesatnih pregovora predao se policiji

Završila drama u Baru: Prijetio bombom, a nakon višesatnih pregovora predao se policiji

Kako pišu Vijesti, policija im je potvrdila da je ranije poslovnicu banke oblijepio natpisom  "Vratite novac koji ste ukrali od radnika Primorke"

>>> Zadnje informacije:

15.10 - Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić u Baru je upao u banku, zatvorio se i satima prijetio da će aktivirati eksploziv. Nakon više sati odlučio se predati i to nakon što je razgovarao s potredsjednikom vlade Dritanom Abrazovićem.

14.40 - Kako pišu Vijesti, pregovori još traju. Sad to traje već satima. S Begzićem je razgovarao i potpredsjednik vlade Dritan Abazović.

Traži da banka vrati novac

Muškarac, koji tvrdi da je sin bivših radnika crnogorske kompanije uništene tijekom masovne privatizacije, zatvorio se u poslovnici jedne banke u gradu Baru i prijeti da će se raznijeti eksplozivnom napravom ako banka ne vrati novac njegovim roditeljima i ostalim radnicima.

POGLEDAJTE VIDEO Muškarac prijeti da će aktivirati bombu ispred banke: 'Sve dok ne isplate pare koje su ukrali'

Muškarac koji se predstavio kao Edin Begzić prethodno je na internetu objavio snimku na kojoj poziva čelnike države da pomognu u rješavanju situacije s bankom, tvrdeći da je radnicima nanijeta višemilijunska šteta, istodobno pokazujući dio improviziranih naprava za koje tvrdi da su eksplozivne.

"Banku ću držati pod kontrolom sve dok radnicima ne isplati pare koje je ukrala, sa zakonom pripadajućom kamatom za sve vrijeme koje su čekali. Sa sobom ću imati masku za suzavac i dim, pancirku, pištolj s mecima, Molotovljeve koktele i dvije improvizirane eksplozivne naprave na daljinsko upravljanje. Na improviziranim napravama bit će vrećice s čavlima ukoliko dođe do eksplozije", naveo je na snimci i demonstrirao kako naprava funkcionira.

Barska policija evakuirala je dio tog grada na crnogorskoj obali, a na licu mjesta je i vatrogasna jedinica iz tog grada. Kako izvještavaju crnogorski mediji, u poslovnici banke nema zaposlenika jer im je muškarac dopustio da odu.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova Sergej Sekulović rekao je da je situacija u Baru složena te da su u tijeku pregovori s muškarcem.

Kompanija Primorka Bar bila je nekada uspješna tvrtka u većinski državnom vlasništvu. Tijekom masovne vaučerske privatizacije prodata je u bescjenje crnogorskim tajkunima koji su je 2008. godine založili za višemilijunski kredit kod jedne inozemne banke, za koji je jamstva dala država Crna Gora.

Primorka je kasnije otišla u stečaj, a radnici su ostali bez posla. Crnogorsko specijalno tužiteljstvo za organizirani kriminal i korupciju 2017. godine pokrenulo je postupak protiv svih uključenih u tu aferu zbog kriminalnog udruživanja.

Najčitaniji članci