Obavijesti

News

Komentari 31

Završila rasprava Pevec protiv države: 'Idemo u Strasbourg'

Završila rasprava Pevec protiv države: 'Idemo u Strasbourg'
1

Nakon svjedočenja stečajnih upravitelja i drugih, sutkinja bjelovarskog Općinskog suda zaključila je raspravu u kojoj Zdravko Pevec tuži državu za 550 milijuna kuna

VIDEO

Nakon saslušavanja svjedoka u ponedjeljak je zaključena glavna rasprava u postupku u kojem je Zdravko Pevec,  bivši vlasnik tvrtke Pevec, tužio državu. Na bjelovarskome Općinskom sudu traži 550 milijuna kuna naknade štete koja mu je, tvrdi, prouzročena u nepotrebnom stečajnom postupku. Sutkinja Vesna Šuflaj Šestak će presudu objaviti 24. lipnja. 

Prva je kao svjedok pozvana predsjednica bjelovarskog Trgovačkog suda, Branka Pleskalt, koja je bila stečajna sutkinja u predmetima Pevec Bjelovar i Pevec Zagreb. Nakon nje svjedočili su stečajni upravitelji Mira Ilinčić i Darko Šket, koji je nakon dovršenja stečajnog postupka postao predsjednik Uprave novoformirane tvrtke Pevec d.d.  Nešto više od tri sata Šket je odgovarao na pitanja Pevecovih odvjetnika, ali i na pitanja Višnje i Zdravka Pevec. Najviše ih je bilo vezano uz procjenu imovine bivše grupe Pevec. Zdravko Pevec je nastojao dokazati da je pokretanjem stečaja, za koji tvrdi da je bio nepotreban, pričinjena golema materijalna šteta. 

Odgovarajući na pitanja Šket je kazao kako se kod stečaja radi nova procjena te se ne uzima ona ranija po kojoj je po riječima Višnje Pevec, grupa Pevec vrijedila tri milijarde kuna. Šket je pojasnio kako je imovina procijenjena od strane dvije tvrtke i da je vrijedila daleko manje od iznosa koji je navodio bračni par Pevec. 

Odvjetnički tim Pevecovih, Silvana Smodlaka-Vraneković i Nenad Dijanić su nakon saslušanja svjedoka predlagali izvođenje novih dokaza i saslušanje svjedoka, ali je sutkinja sve njihove prijedloge, na zahtjev zamjenika Županijskog državnog odvjetnika iz Bjelovara, Živka Slijepčevića odbila i zaključila raspravu. 

Nakon zaključenja glavne rasprave, Živko Slijepčević je kazao kako se tijekom suđenja vidjelo da tužitelji nastoje "provesti" novi stečajni postupak koji je pravomoćno okončan i stoga je tražio da se odbiju s tužbenim zahtjevom. 

- Očekivali smo da će nam biti omogućen pravilan postupak u kojem bi se vještačenjem dokazalo je li stečaj vođen u sklada sa zakonom i dali su sve procjene imovine napravljene stručno bez ikakvih utjecaja. Razočaravajuća je činjenica da sud nema spoznaje što sve stečajni upravitelj radi u stečaju. Sumnjamo u objektivnost rada suda -  kazala je Silvana Smodlaka-Vraneković. Dodajući kako očekuje odbijajuću presudu, ali da će na kraju sve završiti pred Europskim sudom za ljudska prava.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature