News

Komentari 154

Završio pretres, policija uhitila Horvata. Odvjetnik: 'Sumnjiče ga za zlouporabu položaja'

Završio pretres, policija uhitila Horvata. Odvjetnik: 'Sumnjiče ga za zlouporabu položaja'

Jutros oko 6.30 sati nazvao me ministar Darko Horvat i rekao da mu je  policija pozvonila na vrata i da ga sumnjiče za zlouporabu položaja, rekao nam je odvjetnik Vladimir Terešak...

Ministar Darko Horvat je uhićen.

Podsjetimo, policija je jutros upala u kuću u Međimurju ministra graditeljstva Darka Horvata zbog sumnje u povezanost sa zlouporabom ovlasti njegove nekadašnje pomoćnice, a sada osumnjičene Ane Mandac.

- Jutros oko 6.30 sati nazvao me ministar Darko Horvat i rekao da mu je  policija pozvonila na vrata i da ga sumnjiče za zlouporabu položaja - rekao nam je odvjetnik Vladimir Terešak.

Odvjetnik ministra za Mediaservis.hr je potom rekao: "Horvat nije odveden na ispitivanje. Kod njega je izvršena pretraga doma, nakon čega je uhićen i bit će ispitan u popodnevnim satima u prostorijama USKOK-a u Zagrebu."

POGLEDAJTE VIDEO: Ministri pod sumnjom

- U tijeku je uhićenje kao rezultat kriminalističkog istraživanja. Tim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba. Jedan od uhićenih je državni dužnosnik - izjavio je glasnogovornik Abramov.

Podsjetimo, Ana Mandac osumnjičena je da je na zamolbu Josipe Rimac obrtnicima sređivala potpore od resornog Ministarstva za vrijeme tadašnjeg mandata ministra Horvata u ministarstvu poduzetništva i obrta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stigle su i fotografije pretresa kuće ministra u Donjoj Dubravi u Međimurskoj županiji:

Osim Horvata, doznajemo kako policija i USKOK sumnjiče potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Iako se jutros spominjala i istraga ministra Josipa Aladrovića, Hina javlja kako on nije obuhvaćen.

Od osoba iz kruga ministra rada i socijalnog sustava Josipa Aladrovića saznajemo da ga zasad nitko nije kontaktirao od istražitelja, niti su njemu došli u stan. Kažu da i on sve što zna, doznaje iz medija. Aladrović je navodno u Vladi gdje je sazvan hitan sastanak.

Osobe bliske bivšem HDZ-ovu ministru Tomislavu Tolušiću su nam rekle da kod njega nisu bili istražitelji, nitko ga nije zvao na razgovor do sada niti su ga bio što pitali.

Navodno je Tolušić jako ljut što ga se dovodi u kontekst istraga kada dosad nije bio pozvan ni na razgovor. Osobe bliske Tolušiću kažu da ne znaju tko bi uopće mogao biti taj poduzetnik za kojeg su navodno lobirali.

Najčitaniji članci