Obavijesti

News

Komentari 154

Završio pretres, policija uhitila Horvata. Odvjetnik: 'Sumnjiče ga za zlouporabu položaja'

Završio pretres, policija uhitila Horvata. Odvjetnik: 'Sumnjiče ga za zlouporabu položaja'
3

Jutros oko 6.30 sati nazvao me ministar Darko Horvat i rekao da mu je  policija pozvonila na vrata i da ga sumnjiče za zlouporabu položaja, rekao nam je odvjetnik Vladimir Terešak...

VIDEO

Ministar Darko Horvat je uhićen.

Podsjetimo, policija je jutros upala u kuću u Međimurju ministra graditeljstva Darka Horvata zbog sumnje u povezanost sa zlouporabom ovlasti njegove nekadašnje pomoćnice, a sada osumnjičene Ane Mandac.

- Jutros oko 6.30 sati nazvao me ministar Darko Horvat i rekao da mu je  policija pozvonila na vrata i da ga sumnjiče za zlouporabu položaja - rekao nam je odvjetnik Vladimir Terešak.

Odvjetnik ministra za Mediaservis.hr je potom rekao: "Horvat nije odveden na ispitivanje. Kod njega je izvršena pretraga doma, nakon čega je uhićen i bit će ispitan u popodnevnim satima u prostorijama USKOK-a u Zagrebu."

POGLEDAJTE VIDEO: Ministri pod sumnjom

Pokretanje videa...

Darko horvat VIDEO

- U tijeku je uhićenje kao rezultat kriminalističkog istraživanja. Tim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba. Jedan od uhićenih je državni dužnosnik - izjavio je glasnogovornik Abramov.

Pokretanje videa...

Izjave Sergej Abramov VIDEO

Podsjetimo, Ana Mandac osumnjičena je da je na zamolbu Josipe Rimac obrtnicima sređivala potpore od resornog Ministarstva za vrijeme tadašnjeg mandata ministra Horvata u ministarstvu poduzetništva i obrta. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Stigle su i fotografije pretresa kuće ministra u Donjoj Dubravi u Međimurskoj županiji:

Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata
Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata Donja Dubrava: Pretres kuće ministra Darka Horvata

Osim Horvata, doznajemo kako policija i USKOK sumnjiče potpredsjednika vlade Borisa Miloševića te nekadašnjeg ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića. Iako se jutros spominjala i istraga ministra Josipa Aladrovića, Hina javlja kako on nije obuhvaćen.

Od osoba iz kruga ministra rada i socijalnog sustava Josipa Aladrovića saznajemo da ga zasad nitko nije kontaktirao od istražitelja, niti su njemu došli u stan. Kažu da i on sve što zna, doznaje iz medija. Aladrović je navodno u Vladi gdje je sazvan hitan sastanak.

Ovo je već zaista previše. Sada mora pasti Vlada, i Plenković konačno mora podnijeti ostavku
Ovo je već zaista previše. Sada mora pasti Vlada, i Plenković konačno mora podnijeti ostavku

Osobe bliske bivšem HDZ-ovu ministru Tomislavu Tolušiću su nam rekle da kod njega nisu bili istražitelji, nitko ga nije zvao na razgovor do sada niti su ga bio što pitali.

Navodno je Tolušić jako ljut što ga se dovodi u kontekst istraga kada dosad nije bio pozvan ni na razgovor. Osobe bliske Tolušiću kažu da ne znaju tko bi uopće mogao biti taj poduzetnik za kojeg su navodno lobirali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 154
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...