Obavijesti

News

Komentari 70

Stazić: Tko je kupač u fontani? Zbog alarmantne vijesti stanka

Stazić: Tko je kupač u fontani? Zbog alarmantne vijesti stanka
3

HDZ-ovci su od premijera zatražili da dođe u Sabor i objasni navode Slavka Linića prema kojima je zaustavio policijski i kazneni progon protiv šefice Porezne uprave

VIDEO

Iskaz bivšeg ministra financija Slavka Linića koji je dao USKOK-u i u kojem tvrdi da je premijer Milanović bivšu šeficu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec obavještavao o tijeku istrage protiv nje u slučaju OLT te da je pokušao utjecati na ministra policije Ranka Ostojića kako bi spriječio kazneni progon Čavlović Smiljanec, razlog je zbog kojeg su HDZ-ovci u Saboru tražili stanku

Davorin Mlakar (HDZ) stanku je, naime, zatražio zbog "alarmantnih vijesti u medijima", a tek nakon stanke otkrio je pravi razlog. Predsjedavajući Nenad Stazić (SDP) stanku je odobrio i tu priliku iskoristio da pregleda sve portale.

- Predsjedavajući mora odobriti stanku svakom klubu kada to zatraži, ali novine svaki dan objavljuju alarmantne vijesti. Ako budemo svaki put na svaku alarmantnu vijest određivali stanku, nikad nećemo raditi posao koji je pred nama. U ovoj stanci našao sam dvije alarmantne vijesti, da se ne zna tko upravlja Sjevernom Korejom i druga, muškarac u Manduševcu, tko je misteriozni gospodin koji se svako večer kupa? To su dvije najalarmantnije vijesti koje sam zatekao - kazao je Stazić i dao riječ HDZ-ovcima.

- Hvala vam na ovom nadahnutom uvodu, ne radi se o Kim Jong-unu, ali nismo ni daleko od njega. Ono što je alarmantno, a što možda niste pronašli u medijima, mi ćemo vam na to skrenuti pozornost. Ne radi se čak ni o alarmantnoj vijesti o financiranju HNS-a kao političke stranke jer je to stvar koja je već, rekao bih, opće poznata. Radi se o zapisniku iz istrage koju su objavili neki portali koji govore o povredama Ustava RH i dužnosti najviših hrvatskih dužnosnika - naveo je Mlakar.

Od premijera Milanovića zatražio je da dođe u Sabor i objasni navode Slavka Linića prema kojima je svojim političkim utjecajem zaustavio policijski i kazneni progon protiv šefice Porezne uprave, zabranio da se protiv nje vodi predistražni i istražni postupak.

- Prema kazivanju svjedoka rekao je da, iako postoji sumnja da je počinila kazneno djelo ministar policije ne može provoditi postupak protiv nje. Ovo govori o moralu Vlade, o drugoj i drugačijoj vlasti koju ste najavljivali i skandalu da si premijer dozvoljava da sudjeluje u policijskim istragama i direktno daje naloge koga treba ili ne treba procesuirati. Zbog svega toga, tražimo da pred parlamentom predsjednik Vlade govori što se dogodilo. Jesu li ti navodi točni i koja je njegova politička i kaznena odgovornost. Tražimo i da DORH ovo tretira kao našu kaznenu prijavu i sve provjeri - rekao je Mlakar.

Dragovan: Mislim da premijer nije vršio nikakav pritisak

Zahtjev HDZ-a da premijer dođe u Sabor i objasni je li vršio pritisak na institucije, prokomentirao je novinarima u Saboru Igor Dragovan (SDP).

- Ono što govori HDZ to je njihovo pravo. Ja tu ne vidim nikakav problem i mislim da predsjednik Vlade nije vršio nikakav pritisak na bilo kakve institucije. Sve će se pokazati u istrazi u aktualnim slučajevima - izjavio je.

Na pitanje treba li se zbog ovih optužbi sastati Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, Dragovan je rekao:

- Ne mogu komentirati optužbe, jesu li one utemeljene ili nisu ja ne znam i ne znam zašto bi se Odbor time trebao baviti. Postoji neki slučaj koji je u obradi. Postali smo toliko otvoreni da sve stvari izlaze po različitim portalima i medijima i sad više ne znam što je istina, a što nije, da li je nešto podmetačina ili nije. Mislim da je ovo samo napuhivanje stvari i da od toga ne treba praviti veliku buku - izjavio je Dragovan.

Curenjem informacija, kaže, ne može se baviti odbor nego druge institucije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca