Obavijesti

News

Komentari 37

Zbog blagdana Zagrepčani bez hladne vode, imaju samo toplu: 'Radnika nema, a cijevi su trule'

Zbog blagdana Zagrepčani  bez hladne vode, imaju samo toplu: 'Radnika nema, a cijevi su trule'
7

Zbog prevruće vode stanari Topničke ulice u Zagrebu ne mogu se ni otuširati, a djelatnici Toplinarstva na cijevima su uočili veliku rupu

VIDEO

Stanari Topničke ulice, pod brojem 27, i dalje muku muče s nedostatkom hladne vode. Osim toga, brige im zadaje zagrijavanje zidova, spaljena trava i nesnosna vrućina koja isparava iz tla.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zbog blagdana Zagrepčani bez hladne vode, imaju samo toplu: 'Radnika nema, a cijevi su trule' 01:07

Od 12. svibnja, kad je Marija Špišić prvi put kontaktirala Vodovod i HEP Toplinarstvo, prošlo je više od mjesec dana.

- Uselila sam se u ovaj stan početkom veljače i odmah primijetila da nema skroz hladne vode. Međutim, nisam se pretjerano osvrtala na to sve dok temperatura vode nije toliko porasla da se više nismo mogli ni istuširati normalno - rekla nam je Marija prije desetak dana.

Dijelovi Zagreba od 14. lipnja bez tople vode: Provjerite nalazi li se i vaš kvart na popisu
Dijelovi Zagreba od 14. lipnja bez tople vode: Provjerite nalazi li se i vaš kvart na popisu

Nakon što su nekoliko tjedana Vodovod i Toplinarstvo lopticu krivnje prebacivali jedni na druge, prošlog tjedna na teren su izašli djelatnici Toplinarstva te raskopali dio ulice, između kuće u kojoj živi Marija i Doma umirovljenika "Sv. Maksimilijan Kolbe", koji se nalazi odmah pored. Na trulim cijevima uočili su veliku rupu i ustanovili da je stanje alarmantno. Kako kaže Marija, rekli su joj da bi se radovi mogli proširiti na cijelu ulicu zbog lošeg stanja vrelovodne mreže.

Zagreb: Stanari Topničke ulice nemaju hladnu vodu

Iz rupe cijelo vrijeme izlazi para, što je, prema riječima djelatnika, trebalo barem malo ublažiti trenutne životne uvjete stanara jer toplina, barem djelomično, odlazi u zrak.

Savjetovali su im da prate stanje do ponedjeljka, 12. lipnja, kad su se trebali vratiti i nastaviti radove. No i sedam dana nakon otvaranja rupe situacija je ista, a na teren nije nitko izašao, ni u ponedjeljak ni u utorak. Razlog tomu je, izgleda, Blagdan sv. Antuna Padovanskoga, koji se posebno svečano obilježava na Svetom Duhu, u bazilici svetog Antuna Padovanskog.

Zagreb: Stanari Topničke ulice nemaju hladnu vodu

- Župnik mi je rekao da su ga jučer kontaktirali iz HEP-a i dogovorili se s njim da će radove nastaviti u srijedu, nakon što blagdan prođe - rekao je Vlado Pavlović, stanar kuće.

Stanari iz Zagreba: 'Upomoć, kuća nam vrije! Ovdje je kao u sauni, teče samo vruća voda'
Stanari iz Zagreba: 'Upomoć, kuća nam vrije! Ovdje je kao u sauni, teče samo vruća voda'


 

Zagreb: Stanari Topni?ke ulice

Osim blagdana, radove je usporilo to što je na vrelovod spojena i Klinička bolnica Sveti Duh. Tijekom srijede i petka trebali su bolnicu preusmjeriti na neki drugi vrelovod kako bi mogli nastaviti radove u ponedjeljak, rekla je Marija.

- Nije problem što nisu došli danas i jučer, ali to s nama nitko nije iskomunicirao. Jasno mi je da je blagdan, ali mogli su nas barem obavijestiti - kaže.

Zagreb: Stanari Topničke ulice nemaju hladnu vodu

Voda ispod površine zemlje doslovno kipi, a djelatnici su zbog toga u rupu stavili betonske ploče.

- Betonske ploče su ovdje jer se djelatnici boje da bi moglo doći do eksplozije, a ovo je jedini način na koji mogu ublažiti potencijalne posljedice, ako do toga dođe. Inače bi moglo spržiti ljude u prolazu i nastali bi još veći problemi - rekla nam je Marija.

Situacija se nakon raskopavanja ulice trebala promijeniti nabolje, a budući da nije, Vlado i Marija zabrinuti su da je riječ o samo još jednom dodatnom problemu, a ne onom koji im je prouzročio štetu i zbog kojeg već tjednima zovu i pišu HEP-u.

 

- Najgore je to što nam je situacija ista i postavlja se pitanje jesu li locirali naš problem ili potpuno odvojeni problem koji može prouzročiti dodatnu štetu. S obzirom na situaciju, vjerujem da će to biti radovi od nekoliko mjeseci. Samo neka se radi, neka se rješava problem - kaže Vlado.

Situaciju nimalo ne čini lakšom ni to što se temperature svakodnevno penju, teško se diše, a stanare, djelatnike i korisnike doma konstantno okružuje oblak pare.

U HEP Toplinarstvo d.o.o. poslali smo upit o tome kad će nastaviti radove i u kojoj su oni fazi, a odgovor ćemo objaviti nakon primitka.

Mjesec dana ništa se ne mijenja, stanari ulice polako gube živce

Zagreb: Stanari Topni?ke ulice

Prošlog tjedna na teren su izašli djelatnici Toplinarstva te raskopali dio ulice. Na trulim cijevima uočili su veliku rupu i ustanovili da je stanje alarmantno. Radnici su stanarima navodno rekli da bi se radovi mogli proširiti na cijelu ulicu zbog lošeg stanja vrelovodne mreže.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije