News

Komentari 12

Zbog E. coli koja izaziva krvavi proljev i grčeve povlače salamu

Zbog E. coli koja izaziva krvavi proljev i grčeve povlače salamu

Ukoliko ste kupili taj proizvod u Eurospinu, molimo da ga vratite u najbližu poslovnicu, gdje možete ostvariti povrat novca ili zamjenu za drugi proizvod i bez predočenja računa, poručuju

Zbog moguće prisutnosti verotoksične bakterije Escherichie coli hitno je iz prodaje povučena uvozna salama, obavijestio je trgovački lanac Eurospin.

Navodi se kako se povlači goveđa salama od 500 grama s rokom trajanja do 26. travnja iduće godine slovenskog proizvođača Peloz.

Razlog povlačenja je moguća prisutnost verotoksične bakterije E. coli zbog čega proizvod nije u skladu s uredbom EU o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

- Ukoliko ste kupili taj proizvod u Eurospinu, molimo da ga vratite u najbližu poslovnicu, gdje možete ostvariti povrat novca ili zamjenu za drugi proizvod i bez predočenja računa. Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim rokom trajanja i lot brojem. Ispričavamo se zbog moguće neugodnosti i zahvaljujemo na razumijevanju - priopćili su iz Eurospina.

Verotoksin pozitivna E. coli najčešće izaziva krvave proljeve i grčeve u trbuhu. Temperatura je malo povišena ili normalna, a bolest traje pet do deset dana. Rjeđe uzrokuje krvarenje unutar krvnih žila, a u rijetkim slučajevima može dovesti do zatajenja bubrega.

Najčitaniji članci