Obavijesti

News

Komentari 387

Ispod teretnog vlaka na Aleji Bologne eksplodirala bomba?

Ispod teretnog vlaka na Aleji Bologne eksplodirala bomba?
19

Na pruzi kod postaje Podsused odjeknula je snažna eksplozija ispod teretnog vlaka od koje su popucali prozori na obližnjoj kući. Policija je radila očevid do 16 sati..

VIDEO

Na Aleji Bologne u srijedu oko 3.50 sati, oko 50 metara zapadno od željezničke postaje Podsused, na pruzi ispod teretnog vlaka je odjeknula eksplozija, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija pozvala građane na strpljenje 

Zagrebačka policija je pozvala građane na strpljenje zbog očevida na Aleji grada Bolonje. Promet je bio obustavljen do 16 sati. Zbog očevida bile su gužve cijeli dan na zapadnom dijelu grada. 

Iz Zagrebačkog električnog tramvaja oko 8,40 sati izvijestili su kako je uspostavljen autobusni promet na linijama 172, 176, i 177 uobičajenim trasama. 

Redoviti promet vlakova krenuo je oko 18 sati. 

Kakva je to naprava? 

Kako smo neslužbeno doznali iz PU zagrebačke, teretni vlak koji prometuje na relaciji Varaždin-Zagreb, a kojim je upravljao 39-godišnji strojovođa Bernard Herceg, naletio je na za sada nepoznatu eksplozivnu napravu. Ipak, policija službeno još nije htjela potvrditi radi li se o napravi ili kemijskoj reakciji. Na semaforu je u trenutku eksplozije bilo policijsko vozilo.

Riječ je eksplozivnoj reakciji, ali uzrok još nije poznat, načelnik PU zagrebačke Goran Burušić.

Danas rano ujutro došlo je do oštećenja pruge i lokomotive na sjevernom kolosijeku na relaciji Zagreb - Zaprešić u visini Podsuseda. Oštećeno je i nekoliko prozora na kućama. Riječ je eksplozivnoj reakciji, ali uzrok još nije poznat. Više će se znati nakon očevida - kazao je načelnik PU zagrebačke Goran Burušić.

Strojovođa je za HTV izjavio kako je u vlaku bio samo on, njegov pomoćnik i vlakopratno osoblje.

Na vlaku su razbijeni prozori, no ozlijeđenih srećom nema. Materijalna šteta se još utvrđuje. Iz policije neslužbeno kažu kako lokomotiva nije izletjela iz tračnica jer je teška više od stotinu tona.

Osim oštećenja na vlaku i pruzi, ima i manjih oštećenja na kući vlasnice M.I. na adresi Podsusedski trg 9, te na još nekoliko obližnjih kuća.

U vlaku smo bili samo ja, moj pomoćnik i vlakopratno osoblje, rekao je strojovođa

- Između tri i četiri ujutro probudila nas je jaka detonacija. Na našoj zgradi nema oštećenja, no čuo sam da su na nekim zgradama popucala stakla. Susjedi su zbunjeni i uplašeni. Tu je dosta prometno, u blizini je škola. To je očito poruka nekome, ne znam kome. Saznat ćemo uskoro - kazao je jedan od stanara koji živi u blizini Podsusedskog trga.

Probudila nas je jaka detonacija. Susjedi su zbunjeni i uplašeni, kaže jedan stanar

Na teren su izašli djelatnici MUP-a, pirotehničari i vatrogasci, a očevid je u tijeku. Lokomotiva je oko 10.30 sati prevezla oštećenu kompoziciju u Zaprešić.

Radi se o inače vrlo prometnoj magistralnoj pruzi Zagreb-Ljubljana. Sretna okolnost je da je vlak bio kratak.

Sugovornici iz HŽ-a kažu da onaj tko je postavio eksploziv na pruzi nije mogao znati koji će vlak točno naletjeti na njega jer dnevno tom prugom prometuje više od 200 vlakova. No ističu da je sreća u cijeloj priči ta što na eksploziv nije naišao putnički vlak koji je znatno lakši od teretnog i teži od 30 do 40 tona. U tom bi slučaju posljedice bile daleko veće. 

To je Večernjem listu potvrdio i jedan od policajaca koji je osiguravao teren oko mjesta eksplozije kazavši da bi od takve eksplozije vlak gotovo sigurno izletio iz tračnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 387
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa