Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
182 komentara

'Zbog Frane svi idemo na trg': Lučić nije dobio ni lipe odštete

Mi smo odlučili staviti zgradu Vatrogasnog doma pod hipoteku, ili je čak prodati, te ćemo Frani konačno isplatiti što mu pripada, rekao je je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell, Duško Jaramaz/Pixsell
182 komentara

Javljaju nam se vatrogasna društva iz cijele Hrvatske koja su spremna prodati svoju imovinu, nekretnine, vozila i opremu da bi sudjelovali u odšteti preživjelom kornatskom heroju.

Spremni smo na Markov trg dovesti 2000 ljudi, otkriva nam zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić.

Ususret 12. obljetnici kornatske tragedije, katastrofalnog helikopterskog desanta i pokušaja gašenja trave na otoku Kornatu, pri čemu je poginulo 12 vatrogasaca JVP-a Šibenik te DVD-a Tisno i DVD-a Vodice, isplivalo je da jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić još nije dobio ni lipe odštete.

I Slovenci su uz njih 

Istina, Lučić je 1. veljače drugi put dobio spor protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske, koji su mu nepravomoćnom presudom zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijuna kuna, i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te troškove njege i dodatne prehrane. No Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu na tu se presudu žalilo, a Lučićevi kolege iz DVD-a Tisno zbog takvog odugovlačenja isplate organizirali su miran prosvjed u Tisnom i najavili dolazak pred Markov trg.

Zagreb: Sabor raspravlja o Prijedlogu zakona o poljoprivredi BULJ SPREMA PETICIJU: 'Zaustavimo teror države, koja jača mišiće na Frani Lučiću'

- U Zagrebu sam s odvjetnikom kojeg smo angažirali za prijavu javnog okupljanja i sve ostale pravne poslove za koje se tijekom prosvjeda može pokazati potreba. Već sad su s nama vatrogasci iz Istre, Slavonije, Južne Dalmacije, Dubrovnika, Karlovca, cijele Zagrebačke županije. I dalje nam se javljaju i pridružuju novi sudionici, vatrogasci, ali i udruge branitelja i umirovljenici. S nama su i kolege iz Slovenije, vrlo odlučni u nakani da nam pomognu. Ovo što država radi Frani Lučiću sutra može dočekati bilo tko od nas. Ni s kim ne želimo sukob, posebno ne s policijom, ali ne dobijemo li jasan signal iz Vlade, na Markovu trgu će prosvjedovati tisuće. Lavina je pokrenuta - rekao nam je Belakušić, jedan od čelnika pobune

Parnicu za naknadu štete Frane Lučić, osim protiv Grada Šibenika i Republike Hrvatske, koju je u Zagrebu dobio, u Šibeniku vodi protiv DVD-a Tisno i Općine Tisno.

Prodat će Vatrogasni dom 

U Tisnom je postignut konsenzus - prodat će Vatrogasni dom i dati novac Frani.

- Mi smo odlučili staviti zgradu Vatrogasnog doma pod hipoteku, ili je čak prodati, te ćemo Frani konačno isplatiti što mu pripada - rekao nam je načelnik Općine Tisno Ivan Klarin. Dodaje da se oporavak i njega Frane Lučića i dalje financiraju isključivo iz džepova njegove obitelji. U trenutku stradavanja imao je jedva 24 godine i uništen mu je život.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message