Obavijesti

News

Komentari 8

Zbog gužvi Bandić donio nova pravila ponašanja u prometu

Zbog gužvi Bandić donio nova pravila ponašanja u prometu
3

Kako bi se smanjile gužve u središtu Zagreba i osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni, danas je započelo uvođenje nove regulacije prometa

VIDEO

Nova regulacija se odnosi na sljedeće ulice: Masarykovu, Preradovićevu, Teslinu i u Ulicu Petra Berislavića 

Ta odluka je donesena kako bi se rasteretilo zagušenje prometa u gradskom središtu, osiguralo neometano kretanje pješaka u pješačkoj zoni te na kvalitetan način vodio promet taxi vozila.

Zbog prekomjernog zagušenja prometa, u dogovoru s auto taxi prijevoznicima, u Preradovićevoj ulici (od raskrižja s Masarykovom do raskrižja s Ul. Petra Berislavića), uvela se još jedna prometna traka na dijelu kolnika gdje se nalazilo auto taksi stajalište.

- Novo taxi stajalište uspostavljeno je u Masarykovoj ulici na sjevernom dijelu kolnika -na prometnoj traci po kojoj se ne odvija promet. Auto taxi stajalište obilježeno je od k.br. 10 Masarykove pa do 5 metara prije pješačkog prijelaza raskrižja Masarykova – Gundulićeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Također, uklonjeni su svi delineatori i zaštitni stupići, radi lakše komunikacije pješaka, te je obilježena horizontalna prometna signalizacija H57 (zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) na kolnim ulazima/izlazima iste dionice.

- Radi lakšeg prometovanja u smjeru istok, u Ulici Petra Berislavića (od raskrižja s Preradovićevom do raskrižja s Ul. Ljudevita Gaja), uspostavljena je jednosmjerna regulacija u smjeru zapad–istok. Time je omogućeno i auto taxi prijevoznicima prometovanje prema istočnom dijelu grada bez korištenja dijela pješačke zone u Teslinoj.

- Zbog velikog porasta motociklističkog i biciklističkog prometa, u Teslinoj - od k.br.4 , do 5 metara prije pješačkog prijelaza na zapadnom privozu raskrižja opremljenog semaforiziranim uređajem (Teslina ulica, Praška ulica, Trg Nikole Šubića Zrinskog), uspostavljena je parkirališna površina za motocikle i bicikle.

- Na dijelu Amruševe, od Trga N. Š. Zrinskog do Petrinjske ukida se sjeverno parkiralište i prebacuje na južnu stranu /koso parkiranje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a