Zbog korona virusa Talijani ne trebaju plaćati porez i režije... | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 51

Zbog korona virusa Talijani ne trebaju plaćati porez i režije...

Zbog korona virusa Talijani ne trebaju plaćati porez i režije...
4

Italija je sve više odsječena od svijeta, Austrija i Slovenija traže od putnika koji dolaze iz te zemlje liječničke potvrde. Zračne veze s Italijom su uvelike prekinute

VIDEO

Italija će proširiti paket mjera kojima želi ublažiti posljedice epidemije koronavirusa u gospodarstvu i društvu, najavljujući obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka. Vlada će odobriti mjere u vrijednosti oko 10 milijardi eura, kazao je ministar industrije Stefano Patuanelli u razgovoru za Radio Capital.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:26

To bi značilo da će izdvojiti oko 2,5 milijardi eura više no što su do sada planirali. Prvi krug uključivat će po Patuanellijevim riječima obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka kako bi se ublažio pritisak na male tvrtke i kućanstva. Ostale mjere bit će uvedene naknadno, dodao je.

U Hrvatskoj su potvrdili 16. slučaj zaraze korona virusom
U Hrvatskoj su potvrdili 16. slučaj zaraze korona virusom

Zbog toga će talijanski proračunski manjak iskazan udjelom u bruto domaćem proizvodu (BDP) ove godine po njemu vjerojatno porasti nadomak tri posto.

Ujedno je pozvao EU da nakon završetka krize promijeni svoje proračunske propise, upozoravajući da će mnogi građani osjetiti njezine ekonomske posljedice.

- Tražit ćemo da se propisi promijene, to je uvjet, jer će ljudi u protivnom umrijeti - naglasio je talijanski ministar, dodajući da „pitanje ne glasi hoće li propisi biti promijenjeni, već kako".

Počeli su problemi s izvozom u poljoprivredi zbog koronavirusa
Počeli su problemi s izvozom  u poljoprivredi zbog koronavirusa

Prošlog tjedna talijanski ministar gospodarstva Roberto Gualtieri obavijestio je Europsku komisiju da Rim planira podići zacrtani proračunski manjak s 2,2 na 2,5 posto. Izvor iz vlade kazao je jučer da u ministarstvu financija razmatraju i o razini od 2,8 posto.

Vlada bi trebala usvojiti prijedlog najavljenih mjera na sjednici u srijedu. Karantena je od ponedjeljka navečer proširena na cijelu zemlju i trebala bi trajati do početka travnja.

Zbog ekonomskih utjecaja korona virusa u Ministarstvu financija sastat će se predstavnici  HUP-a, HGK, HBOR-a i HUB-a s ministrima Božinovićem, Capellijem, Marićem, Horvatom i Aladrovićem, a nakon sastanka bi trebali davati izjave.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 51

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.