Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
51 komentara

Zbog korona virusa Talijani ne trebaju plaćati porez i režije...

Italija je sve više odsječena od svijeta, Austrija i Slovenija traže od putnika koji dolaze iz te zemlje liječničke potvrde. Zračne veze s Italijom su uvelike prekinute

A woman wearing a protective face mask to prevent contracting the coronavirus enters a subway station in Milan
Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE
51 komentara

Italija će proširiti paket mjera kojima želi ublažiti posljedice epidemije koronavirusa u gospodarstvu i društvu, najavljujući obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka. Vlada će odobriti mjere u vrijednosti oko 10 milijardi eura, kazao je ministar industrije Stefano Patuanelli u razgovoru za Radio Capital.

POGLEDAJTE VIDEO:

To bi značilo da će izdvojiti oko 2,5 milijardi eura više no što su do sada planirali. Prvi krug uključivat će po Patuanellijevim riječima obustavu plaćanja režija, poreza i hipoteka kako bi se ublažio pritisak na male tvrtke i kućanstva. Ostale mjere bit će uvedene naknadno, dodao je.

DOŠAO SA SAJMA U Hrvatskoj su potvrdili 16. slučaj zaraze korona virusom

Zbog toga će talijanski proračunski manjak iskazan udjelom u bruto domaćem proizvodu (BDP) ove godine po njemu vjerojatno porasti nadomak tri posto.

Ujedno je pozvao EU da nakon završetka krize promijeni svoje proračunske propise, upozoravajući da će mnogi građani osjetiti njezine ekonomske posljedice.

- Tražit ćemo da se propisi promijene, to je uvjet, jer će ljudi u protivnom umrijeti - naglasio je talijanski ministar, dodajući da „pitanje ne glasi hoće li propisi biti promijenjeni, već kako".

Saborski Odbor za poljoprivredu raspravlja o povjerenju ministrici poljoprivrede Mariji Vučković VUČKOVIĆ: Počeli su problemi s izvozom u poljoprivredi zbog koronavirusa

Prošlog tjedna talijanski ministar gospodarstva Roberto Gualtieri obavijestio je Europsku komisiju da Rim planira podići zacrtani proračunski manjak s 2,2 na 2,5 posto. Izvor iz vlade kazao je jučer da u ministarstvu financija razmatraju i o razini od 2,8 posto.

Vlada bi trebala usvojiti prijedlog najavljenih mjera na sjednici u srijedu. Karantena je od ponedjeljka navečer proširena na cijelu zemlju i trebala bi trajati do početka travnja.

Zbog ekonomskih utjecaja korona virusa u Ministarstvu financija sastat će se predstavnici  HUP-a, HGK, HBOR-a i HUB-a s ministrima Božinovićem, Capellijem, Marićem, Horvatom i Aladrovićem, a nakon sastanka bi trebali davati izjave.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message