Obavijesti

News

Komentari 69

'Zbog nabave automobila su poskupili mlijeko, kruh i struja'

'Zbog nabave automobila su poskupili mlijeko, kruh i struja'
3

I datum održavanja europskih izbora je bacanje novca. Ali kaže Milanović da demokracija košta. Ne mora demokracija biti skupa, smatra Tomislav Karamarko

VIDEO

Nakon što je Državni ured za središnju javnu nabavu objavio oglas za nabavu 1742 vozila ukupne vrijednih 265,5 milijuna kuna, saborska oporba oštro je kritizirala Vladu. Naime, Vlada će vozila, osobna, terenska i gospodarska, nabavljati putem operativnog leasinga 36, 48 i 60 mjeseci. Najviše je osobnih automobila - 1328 vrijednih 155,7 milijuna kuna. Vrijednost 142 terenska vozila je 49,6 milijuna, a 272 gospodarska 60 milijuna kuna.

Nezavisni don Ivan Grubišić zaključuje kako ovaj potez pokazuje nebrigu vladajućih za narod.

- Svi ti automobili koje oni imaju u voznom parku mogu služiti godinama. Troše za novi vozni park umjesto da rješavaju prioritete i ulažu u proizvodna radna mjesta, uvođenje novih tehnologija i zapošljavanje mladih. Ovo će nadoliti čašu tako da se počne prelijevati - smatra don Grubišić. Zoran Vinković (HDSSB) također smatra da su dosadašnji automobili u dobrom stanju.

- Zbog ove nabave poskupili su kruh i mlijeko te sve druge životne potrepštine, poskupili su struja, grijanje i plin, a PDV je porastao na 25 posto - rekao je Vinković. Tomislav Karamarko (HDZ) kaže kako vladajući opet troše novac bezveze.

- I datum održavanja europskih izbora je bacanje novca. Ali kaže Milanović da demokracija košta. Ne mora demokracija biti skupa. Možemo biti racionalni i u ovim teškim trenucima - govori Karamarko.

Zgroženi su i Laburisti. Nikola Vuljanić kaže da si Vlada svaki dan zabija autogol te očekuje ispriku premijera. Njegov stranački kolega Dragutin Lesar kaže kako je nabavka sramotna.

- Građanima je sve srezano. Premijer je rekao da je gotovo sa štednjom, što u ovom slučaju znači da su odlučili pomoći stranoj autoindustriji - govori Lesar.

Nezavisni Furio Radin govori kako najveći dio vozila ide za MUP i MORH, kojima su vozila i potrebna. Ipak, ovo je, kaže, previše.

- Sigurno je da se moramo ponašati štedljivo, ali štedljivost ne može ići nauštrb funkcioniranja određenih ministarstava. Zar se baš odjednom mora promijeniti cijeli vozni park? Nisam siguran da moramo promijeniti baš toliko toga u ovom trenutku, jer to doista bode oči - kaže Radin.

Za razliku od oporbe, vladajući saborski zastupnici za svoje kolege u Vladi, i te kako pronalaze opravdanja. Nenad Stazić (SDP) smatra da je pravi trenutak za nabavku vozila onda kad treba, kad su stara vozila potrošena - dakle, sada.

- Ne bi bilo dobro da nam policajci ginu - kaže Stazić. U obzir, čini se, ne dolazi popravak postojećih vozila.

- Sve se može popravljati do neke mjere. Ako ne bi htjeli imati oldtimere - zaključuje Stazić. Sličnog je mišljenja i Milorad Batinić (HNS).

Smatra kako ne treba štedjeti na sigurnosti države.

- Postoje određeni protokoli, koje Vlada mora ispoštovati i vjerujem da će, kao uvijek, biti štedljivi - zaključio je Batinić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa