Obavijesti

News

Komentari 13

Zbog nasljedstva zatočili i mučili brata u Dalmaciji: Slomili mu nogu i prijetili smrću

Zbog nasljedstva zatočili i mučili brata u Dalmaciji: Slomili mu nogu i prijetili smrću

Žrtva je nakon što su ga pustili da obavi što su mu naredili, otišao na policiju i sve prijavio te su zlostavljači i njihova pomagačica uhićeni. Policija je podnijela kaznenu prijavu za pokušaj iznude i prijetnje

Nakon što su 33-godišnji muškarac i njegove dvije sestre doznali da su njihova preostala dva brata jedini nasljednici imovine pokojnog oca jednog od braće namamili su prošle srijede u stan, u mjestu Krvavica kod Makarske, i mučili ga, piše Slobodna Dalmacija.

Kako ih se tereti, zajednički su se dogovorili te subrata namamili u stan pod izgovorom da mora doći platiti neke račune od interneta. Kada je došao u stan, 33-godišnjak je zaključao vrata i naredio mu da sjedne na stolicu. Kako su dvojica braće nasljedstvo dobila na račun ugovora o dosmrtnom uzdržavanju bijesni brat, koji ostao bez nasljedstva, izvadio je primjerak ugovora i više puta pitao je li to istina.

Zaprepašteni je brat odgovorio da je to očeva volja, ali to je brata izgleda dodatno razbjesnilo pa ga je 33-godišnjak tada palicom udario u ruku i zaprijetio mu smrću. Tada iz kupaonice stana izlazi i 40-godišnja sestra i nagovara sedam godina mlađeg brata da slomi nogu ovome koji je sjedio na stolici. Žrtvi su nastavili prijetiti, a navodno mu je vrat rekao “ne znam kako da te ubijem, da li da te udarim po glavi ili da te ubijem mačem ili zračnom puškom koja je ispod kreveta...”.

Prijetnjama i mučenjem pokušali su ga natjerati da potpiše izjavu kojom se odriče svog dijela imovine u njegovo ime. Agoniji nije bila kraja pa se u sve umiješala i druga sestra koja je preko telefona sa području Dubrovnika diktirala drugoj sestri što da zatočeni brat napiše u svojoj izjavi i govori im kako da ga dalje muče.

Predlaže i da sve snime, a ona će vidjeti s odvjetnikom je li to dovoljno. Ohrabren savjetima svoje sestre, 33-godišnjak uzima kliješta i prijeti žrtvi da će mu iščupati prst, dok ga sestra nagovara da mu ili otkine prst ili slomi nogu.

Žrtva je u jednom trenutku popustila mučenju i potpisala izjavu koju su od njega tražili. To im nije bilo dosta pa su mu zaprijetili da će mu ubiti i suprugu i sina, ako ne ode kod javnog bilježnika i prepiše mu svoju polovicu kuće.

Žrtva je nakon što su ga pustili da obavi što su mu naredili, otišao na policiju i sve prijavio te su zlostavljači i njihova pomagačica uhićeni. Policija je podnijela kaznenu prijavu za pokušaj iznude i prijetnje. Pretragom stana u kojem se iživljavanje događalo policija je pronašle zračnu pušku s municijom, tri noža, “garotu”, odnosno žicu koja se koristi za davljenje žrtve, 12 komada razne pirotehnike, gumenu palicu, dok je uhićena 40-godišnja sestra policiji dala dva noža, teleskopsku palicu i crnu katanu – naziv za mač koji su koristili japanski samuraji.