News

Komentari 73

"Zbog neradnog Tijelova država je izgubila 25 milijuna kuna"

"Zbog neradnog Tijelova država je izgubila 25 milijuna kuna"

Podsjetimo, u krizi s korona virusom Stožer je donio odluku o zabrani rada nedjeljom i blagdanima, što je izazvalo brojne negativne reakcije trgovaca

Denis Čupić, direktor Westgatea na svom Facebook profilu je izračunao koliko su na Tijelovo, dan kada nijedan shopping centar nije smio raditi, izgubili trgovci, ali i koliko je izgubila država. Podsjetimo, u krizi s korona virusom Stožer je donio odluku o zabrani rada nedjeljom i blagdanima, što je izazvalo brojne negativne reakcije trgovaca.

U međuvremenu je zabrana rada nedjeljom ukinuta, ali je ostala zabrana rada blagdanima. Čupićev komentar prenosimo u cijelosti:

Prošle godine na Tijelovo je bio jedan od najjačih dana sa prometom u shopping centrima. Kod nas u centru je ostvareno oko 8.5 milijuna kuna prometa u našim trgovinama. Grubo izračunato država je izgubila oko 1.700.000 kuna prihoda proračuna iz PDV-a. Moja je gruba procjena da je danas država izgubila oko 25 milijuna kuna ukupno prihoda iz PDV. To je skoro 10.000 prosječnih hrvatskih mirovina.

Najčitaniji članci