Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
71 komentara

Zbog oklade je golim rukama izgradio klijet u obliku bačve

Ponosni vlasnik Vladimir Ninković (57) iz Koprivnice potrošio je oko 80.000 kuna i dvije godine da bi sagradio gotovo šest metara visoku neobičnu kućicu za odmor...

Željko Rukavina
Foto: Željko Rukavina
71 komentara

Prije četiri godine uz čašicu pala je oklada: ako je Diogen mogao sagraditi bačvu i u njoj stanovati, zašto ne bih mogao i ja, rekao je spretni Vladimir Ninković, ponosni vlasnik najveće bačve u zemlji.

I dok mu prijatelji nisu vjerovali da će zaista sagraditi klijet u obliku bačve, Vladimir je malo-pomalo, ciglu po ciglu, zidao svoju bačvu u vinogradu u Kunovec Bregu kraj Koprivnice. Umirovljeni aranžer i dekorater za dvije godine sagradio je zdanje na kat visoko 5,7 metara, promjera četiri metra. No, za razliku od poznatog grčkog filozofa, Vladimir je umjesto drveta izabrao modernije materijale.

- Na ciglu, beton i ostalo potrošio sam oko 80.000 kuna. Sve poslove, od kopanja temelja, do zaštitne ograde na vrhu radio sam golim rukama - rekao je Vladimir.

Četiri puta je bojio fasadu kako bi izgledala što vjerodostojnije i tek kad se dođe sasvim blizu bačvi, vidi se da nije od drveta. U podrumu stoje prave bačve za vino, a ostatak klijeti, iako je dovršen, još nije namješten.

- Svaki dan netko dođe u posjet i divi se zdanju te je prvo pitanje kako sam mogao tako dobro savijati daske kad sam gradio klijet. Kad im kažem da je od klasičnog materijala, ne vjeruju dok ne opipaju zid - kaže ponosni vlasnik.

Za okladu je dobio janje, koje će ispeći na zabavi otvorenja.


Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message