Obavijesti

News

Komentari 25

Zbog opasnog otpada policija uhitila četvoricu muškaraca

Zbog opasnog otpada policija uhitila četvoricu muškaraca
3

Otpad je dovezen iz skladišta tvrtke u Istarskoj županiji iz koje je preuzeto 88 bačvi opasnog otpada. Do sada su pronađene 63 bačve u Karlovačkoj županiji

VIDEO

Policija je uhitila četvoricu muškaraca, starih 32, 39, 40 i 41 godina s područja Primorsko-goranske i Karlovačke županije koje sumnjiče da su tijekom proteklog tjedna sudjelovali u nezapamćenom ekološkom incidentu, kada je diljem Karlovačke županije u prirodu odbačen veliki broj bačava punih opasnih otpada. Istragom koju je policija provela u suradnji s inspektorom Ministarstva zaštite okoliša i prirode, utvrđeno da je otpad dovezen iz skladišta tvrtke u Istarskoj županiji iz koje je preuzeto 88 bačvi opasnog otpada. Do sada je na 12 lokacija na području Karlovačke županije pronađene 63 bačve. Sva četvorica muškaraca se nalaze u pritvoru, a uz kaznenu prijavu su u petak dovedeni i na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu. 

Njih se sumnjiči da su u travnju ove godine dogovorili ilegalno zbrinjavanje opasnog otpada iz skladišta tvrtke koja se nalazi na području Istarske županije. 40-godišnjaka se nadalje sumnjiči da je 30. travnja preuzeo ukupno 88 bačvi tog otpada, te ih teretnim automobilom u razdoblju od 30. travnja do 6. svibnja odbacio u okoliš na više lokacija na području Karlovačke županije. Do sada su na 12 lokacija pronađene ukupno 63 bačve. – priopćila je Andreja Lenard, glasnogovornica Pu karlovačke, navodeći da su zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela ugrožavanje okoliša otpadom, osumnjičene osobe nakon kriminalističkog istraživanja predane pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a potom uz kaznenu prijavu danas tijekom kasnih poslijepodnevnih sati dovedeni i na Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu radi prvog ispitivanja.

Ujedno, sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kazneno djelo, kazneno je odgovorno i trgovačko društvo s područja Primorsko-goranske županije, te 41-godišnjak kao odgovorna osoba tog društva. Po ovom predmetu policija nastavlja kriminalističko istraživanje - priopćila je glasnogovornica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu