News

Komentari 80

Zbog ovog poteza dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora

Zbog ovog poteza dobio dvije godine i tri mjeseca zatvora

Jaroslav Novotny (55) obrazloženje presude slušao je na rubu suza. I nema veze što nije bilo ozlijeđenih, čak niti materijalne štete, kazna za ovaj nepromišljen i glup potez bila je žestoka, nemilosrdna

Namjerno ugrožavanje sigurnosti sudionika u prometu. Kazna - dvije godine i tri mjeseca zatvora i četverogodišnja zabrana vožnje na njemačkim cestama.

Tako to rade u Njemačkoj.

Odluka je nepravomoćna, a češki vozač kamiona Jaroslav Novotny (55) obrazloženje presude slušao je na rubu suza. I nema veze što u njegovom suludom manevru nije bilo ozlijeđenih, čak nije bilo niti materijalne štete, kazna njemačkih pravosudnih organa za ovaj nepromišljen i glup potez bila je žestoka, nemilosrdna.

Incident je iz siječnja prošle godine na cesti iz Passaua prema njemačko-češkoj granici, na mjestu gdje se cesta od dvije trake iz lijeve sužava u jednu, desnu.

Znakom je zabranjena vožnja kamionima po toj lijevoj traci, ali Novotny je svejedno bio u njoj. Pretjecao je drugi kamion i umalo se frontalno sudario s autobusom.

POGLEDAJTE VIDEO

Poznat policiji

Prvotna kazna čak je bila okvalificirana kao pokušaj ubojstva, ali je to sud preinačio. 

Branitelj će u žalbi tražiti da se kazna zatvora zamjeni za uvjetnu kaznu.

- Moj klijent nije ovo planirao, bilo je to spontano - rekao je branitelj Bruno Fuchs, koji je najavio da će, ako sud potvrdi zatvorsku kaznu, tražiti da njegov klijent to odradi u Češkoj, što je mogućnost koju predviđaju i njemački zakoni.

Kazna je bila oštra i zbog ranijih prekršaja češkog vozača koji je ulovljen da vozi pod utjecajem alkohola, a skrivio je i jednu nesreću u kojoj je čovjek ozlijeđen.

Najčitaniji članci