Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
27 komentara

Zbog prometne nesreće: Sabor ukinuo imunitet Kustiću (HDZ)

Kustić je upravljao BMW-om zagrebačkih registarskih oznaka kada je u raskrižju cesta kod mjesta Bobota, oduzeo prednost prolaska vozilu osječkih registracija

Brinje: Potpisivanje Ugovora o darovanju nekretnine u k.o. Križpolje
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
27 komentara

Sabor je u petak skinuo imunitet, odnosno dao odobrenje za vođenje kaznenog postupka protiv HDZ-ova zastupnika Marijana Kustića osumnjičenog za izazivanje prometne nesreće 8. lipnja prošle godine.

Skidanje imuniteta Kustiću zatražilo je Državno odvjetništvo u Vukovaru, a Sabor u takvim slučajevima uvijek udovoljava zahtjevu.

Kustić je upravljao BMW-om zagrebačkih registarskih oznaka kada je u raskrižju cesta kod mjesta Bobota, oduzeo prednost prolaska vozilu osječkih registracija koje je dolazilo iz smjera Osijeka u smjeru Vukovara, a kojim je upravljao 25-godišnjak.

U prometnoj nesreći teže su ozlijeđeni 25-godišnji suvozač iz automobila osječkih registarskih oznaka i suvozač u osobnom vozilu zagrebačkih registarskih oznaka (39-godišnjak).

Ozlijeđeni u BMW-u bio je Tomislav Madžar, savjetnik predsjednice za zdravstvo i sport, koji je bio suvozač. On je slomio ključnu kost i dva rebra. Zbrinuli su ga u bolnici u Vukovaru pa prevezli u zagrebački KBC Sestre milosrdnice. 

DETALJI NESREĆE KOD BOBOTE Kustić kriv za sudar: Kolindin savjetnik slomio ključnu kost...

Danira BIlić čelnica Vijeća za sport

Potvrđen je i povratak u saborske klupe zastupnika Dražena Milinkovića (HDZ) , umjesto Davor Miličević (HDZ) koji ga je ranije mijenjao.

Sabor je prihvatio i nekoliko izvješća o provedenim financijskim revizijama korisnika državnog proračuna, lokalnih jedinica, političkih stranaka, nezavisnih zastupnika i članova predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Prihvaćen je također godišnji provedbeni plan statističkih aktivnosti Republike Hrvatske za 2019. godinu, kao i izvješće o radu kaznionica, zatvora i odgojnih zavoda za 2017. godinu.

Potvrđena je također odluka o imenovanju predsjednice i članova Nacionalnog vijeća za sport. Za predsjednicu Nacionalnog vijeća za sport imenovana je Danira Bilić, a za članove Perica Bukić, Sanda Ćorak, Željan Konsuo, Ante Baković, Dražen Čular i Petar Ceronja.

Na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora imenovani su Željko Jerkov, Mario Meštrović  i Tomislav Grahovac te Ratko Kovačić na prijedlog Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Marijo Lušić na prijedlog Hrvatskog sportskog saveza gluhih i Tomislav Krističević  na prijedlog Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message