News

Komentari 0

Zbog snijega dio cesta i dalje neprohodan: Obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru i Lici

Zbog snijega dio cesta i dalje neprohodan: Obavezna zimska oprema u Gorskom kotaru i Lici

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati

Autocesta A1 otvorena je između čvorova Sveti Rok i Posedarje za sve skupine vozila, a zbog zimskih uvjeta između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska) zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

POGLEDAJTE kako su putnici zapeli u snijegu

Pogledajte video:

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: S Teslom po snijegu

Policija zatvorila cestu u Pađenima prema Gračacu zbog nevremena

Moli se vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme. U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače se poziva na strpljenje.

Stanovnici Delnica bore se s velikim količinama napadalog snijega

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): DC1 Udbina-Klapavice i Gračac-Knin; DC27 Gračac-Obrovac; DC42 u mjestu Poljanak; DC25 Gospić-Karlobag; DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5217 Dobroselo-Mazin; ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo); ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje; LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko.

Stanovnici Delnica bore se s velikim količinama napadalog snijega

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i čvoru Kikovica u smjeru Zagreba); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Zimski uvjeti na autocesti

Na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

U Gorskom kotaru mjestimice pada kiša koja se ledi u dodiru sa tlom. Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnom prijelazu Tovarnik se u teretnom prometu čeka četiri sata na ulazu u zemlju.

POGLEDAJTE VIDEO: DALMATINCI SE TESLOM PROBIJALI KROZ SNIJEG

Najčitaniji članci