News

Komentari 24

Hrvat i Britanac skrivili sudar brodova u Baltičkom moru: Sumnja se da su bili pijani

Hrvat i Britanac skrivili sudar brodova u Baltičkom moru: Sumnja se da su bili pijani

Sumnja se da je dvojac upravljao brodom dok su bili pod utjecajem alkohola. Sudarila su se dva broda, jedan od njih se prevrnuo, a jedan čovjek je poginuo

Švedska obalna straža uhitila je hrvatskog i britanskog državljanina za koje se sumnja da su odgovorni za pomorsku nesreću koja se dogodila u ponedjeljak ujutro u Baltičkom moru blizu obale Švedske, prenosi CNN.

Sumnja se da je dvojac upravljao brodom dok su bili pod utjecajem alkohola. Sudarila su se dva broda, jedan od njih se prevrnuo, a jedan čovjek je poginuo.

Prvo je bilo objavljeno da je nestalo dvoje ljudi, ali da je jedan pronađen mrtav, te da se za drugim traga, no švedske vlasti su to kasnije demantirale i objavile da je samo jedan nestali. Obalna straža poslala je desetak brodova i helikopter da pretražuju brod koji se prevrnuo, ali su ga na kraju ipak odvukli do obale gdje ga sada pretražuju ronioci.

Danski brod Karin Hoj dug 55 metara i britanski Scot Carrier od 90 metara plovili su u istom smjeru kad su se sudarili u noći u 3,30 sati po srednjoeuropskom vremenu u švedskim teritorijalnim vodama, objavile su pomorske agencije u Danskoj i Švedskoj. 

Poginuli i nestali su s danskog broda Karin Hoj, a sva posada britanskog Scot Carriera je neozlijeđena.

Najčitaniji članci