Obavijesti

News

Komentari 96

U Zagrebu sumnja na korona virus, rezultati još večeras

U Zagrebu sumnja na korona virus, rezultati još večeras
1

Dvoje muškaraca danas su zadržani u zagrebačkoj zaraznoj bolnici Dr. Fran Mihaljević zbog sumnje da su zaraženi korona virusom. Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio nam je ove informacije...

VIDEO

Jedan hrvatski građanin koji je mjesec dana bio u Kini i koji je tamo bio bolestan i febrilan donio je ondje terapiju i stanje se bilo navodno popravilo. S obzirom na to da je po povratku u Hrvatsku počeo kašljati i bio subfebrilan, odmah je primljen u zagrebačku zaraznu bolnicu Dr. Fran Mihaljević gdje ga pregledavaju infektolozi te će ga po postupku staviti u izolaciju dok se ne provjeri je li zaražen korona virusom, kaže nam ministar Beroš te nastavlja: "Drugi slučaj je mladi državljanin Kine koji živi u Zagrebu no bio je kod majke u Belgiji, a majka je pak bila u Kini. Po povratku u Zagreb iz Belgije počeo je kašljati pa je također primljen u zaraznu bolnicu na pretrage. Majka inače nema nikakve simptome."

Naknadno smo dobili potvrdu da je državljanin Kine pušten kući jer je utvrđeno da nije zaražen korona virusom. Rezultati pretraga hrvatskog građanina stižu kroz nekoliko sati. 

- Danas smo u bolnicu primili muškarca (38) kako bi se uklonila sumnja da je zaražen korona virusom. On se jučer poslijepodne vratio iz Kine no nije boravio u Wuhanu, nego na jugu zemlje i to u pokrajini gdje je zabilježeno 50-tak slučajeva zaraze. Iz Kine je u Zagreb stigao redovnom linijom preko Hong Konga i Pariza. Epidemiološka služba je prema protokolu započela nadzor te je u danas u epidemiološkom intervjuu muškarac naveo da kašlje i da ga boli grli bez povišene temperature, upućen je u našu kliniku kako bi se otklonila sumnja na zarazu korona virusom. Uzeti su potrebni uzorci te je u tijeku obrada. Je li pacijent zaražen ili ne, znat ćemo kroz nekoliko sati. Inače je dobrog općeg stanja pojasnila nam je prof. dr. sc. Davorka Lukas, dežurna liječnica u Klinici za infektivne bolesti.

Pitali smo je što je s drugim pacijentom kojeg je spomenuo ministar Beroš.

- Riječ je o belgijskom studentu koji prema mišljenju epidemiologa nema kriterije za sumnju na korona virusnu infekciju te nije zaprimljen u našu kliniku. Nema mjesta panici no moramo biti na oprezu zbog čega smo organizirani i u neprestanoj suradnji epidemiološkom službom HZZJ-a, rekla nam je dr. Lukas.

Pogledajte video:

Bolnica u Varaždinu: 'Spremni smo za izazove korona virusa'
Bolnica u Varaždinu: 'Spremni smo za izazove korona virusa'

Pitali smo ministra ima li ikakve informacije o šest Hrvata koji su u karanteni na kruzeru Diamond Princess.

- Prema dosadašnjim informacijama Ministarstva vanjskih poslova nitko od Hrvata na kruzeru za sada nije zaražen – rekao je Beroš. 

Više informacija uskoro...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.