Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Zbog svađe s Melanijom Trump razmišlja dati otkaz dužnosnici

Prva dama se požalila predsjedniku kako nije zadovoljna kako se prema njoj odnosi Mira Ricardel, koja je hrvatskog podrijetla, bivša ravnateljica Boeinga koja je radila u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji

President Trump and Melania Trump bid farewell to Kenya President Kenyatta at the White House in Washington
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
4 komentara

Američki predsjednik Donald Trump namjerava zamijeniti zamjenicu savjetnika za nacionalnu sigurnost Miru Ricardel nakon što se zavadila s prvom damom Melanijom Trump, rekla su u utorak agenciji Reuters dva izvora upoznata sa slučajem. 

Prva dama se požalila predsjedniku kako nije zadovoljna kako se prema njoj odnosi Mira Ricardel, koja je hrvatskog podrijetla, bivša ravnateljica Boeinga koja je radila u Trumpovoj predsjedničkoj kampanji i koju je ove godine savjetnik za nacionalnu sigurnost odabrao za svoju zamjenicu.

Izvori su rekli kako je Melanija Trump otvoreno zatražila od Trumpa da otpusti Ricardel.

Glasnogovornica ureda prve dame rekla je u utorak kako je Melanija Trump zatražila da Bijela kuća prekine veze s Mirom Ricardel.

"Stajalište je ureda prve dame da ona više ne zaslužuje čast da radi u Bijeloj kući", rekla je glasnogovornica Stephanie Grisham.

Jedan od Reutersovih izvora je rekao kako se spor između prve dame i zamjenice savjetnika za nacionalnu sigurnost pojačao zbog posjeta Melanije Trump Africi u listopadu.

Izvor je rekao kako je Melanija Trump osjećala da Ricardel nastoji pružiti joj manje vladinih resursa u potpori njezina posjeta Africi. 

Izvor upoznat s radom Ricardel u Bijeloj kući je rekao kako je ona bila u lošim odnosima s mnogima u Vijeću za nacionalnu sigurnost i "nekako udaljila od sebe svakoga" osim Boltona, veterana konzervativnog stručnjaka za vanjsku politiku koji je neposredni nadređeni Ricardel.

Jedan od izvora upoznat s ovom spletkom u Bijeloj kući je rekao da su napetosti počele rasti do točke krize prije oko mjesec dana i da su učinjeni ozbiljni, očito neuspješni, napori da se spor smiri.

Vjeruje se da Ricardel ne voli ni ministar obrane Jim Mattis, rekli su Reutersu sadašnji i bivši dužnosnici.

Rođena kao Mira Radielović u kalifornijskoj Pasadeni je kći Petra Radielovića, poduzetnika podrijetlom iz srednjobosanske općine Breze koji je preživio Bleiburški pokolj nakon čega je preko Austrije iselio u Njemačku, a potom u SAD. Kao zamjenica savjetnika za nacionalnu sigurnost predsjednika Trumpa ona je najviše rangirana Hrvatica u američkoj administraciji.

Od 2001. do 2003. bila je zamjenica pomoćnika ministra obrane za pitanja međunarodne sigurnosti. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message