News

Komentari 1

Zbog toplinskog udara na zapadu Kanade umrlo 25 ljudi

Zbog toplinskog udara na zapadu Kanade umrlo 25 ljudi

U brojnim područjima u Sjevernoj Americi zabilježene su rekordne lokalne temperature iznad 40 Celzijevih stupnjeva za vrijeme nedavnog toplinskog vala

Više smrtnih slučajeva u zapadnoj Kanadi povezuje se s rekordnim vrućinama, objavila je u srijedu policija.

Vlastima je u 24 sata prijavljeno više od 25 iznenadnih smrtnih slučajeva, objavila je Kraljevska kanadska konjička policija (RCMP). 

Heatwave hits the Canadian west coast

Ekstremne vrućine smatraju se glavnim uzrokom u većini smrtnih slučajeva, a među njima je najviše onih starije životne dobi, dodala je policija. 

"Nužno je da se međusobno provjeravamo tijekom ovih ekstremnih vrućina", rekao je Mike Kalanj, glasnogovornik policije na području Vancouvera. 

U Lyttonu u Britanskoj Kolumbiji u ponedjeljak je izmjereno rekordnih 47,9 Celzijevih stupnjeva, objavila je lokalna meteorološka služba na Twitteru. 

Heatwave hits the Canadian west coast

U Lyttonu je već u nedjelju izmjereno 46,6 Celzijevih stupnjeva čime je srušen kanadski rekord od 45 Celzijevih stupnjeva u Midaleu u Saskatchewanu 1937. godine. 

U brojnim područjima u Sjevernoj Americi, uključujući saveznu državu Oregon na zapadu Sjedinjenih Država, zabilježene su rekordne lokalne temperature iznad 40 Celzijevih stupnjeva za vrijeme nedavnog toplinskog vala.

Najčitaniji članci